News Flash:

Basescu si Geoana isi impart scrisori pe tema Legii pensiilor

16 Octombrie 2010
599 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele României, Traian Basescu, i-a trimis o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, pe tema Legii pensiilor. Seful statului i-a solicitat "adoptarea cât mai rapida a Legii privind sistemul unitar de pensii publice" care reprezinta "o conditionalitate pe care România si-a asumat-o prin semnarea Scrisorii de intentie cu Fondul Monetar International" si, totodata, "o necesitate pentru adoptarea, în termen legal, a bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011", potrivit Presedintiei Romaniei. "Având în vedere faptul ca în data de 7 octombrie a.c., în temeiul art. 77 alineatul 2 din Constitutia României, am adresat Parlamentului solicitarea de a reanaliza oportunitatea reducerii vârstei de pensionare pentru femei de la 65 la 63 de ani, prin prezenta scrisoare va solicit ca, în conformitate cu atributiile dumneavoastra legale, în calitate de Presedinte al Senatului României, sa aveti în vedere dezbaterea si aprobarea cât mai urgent posibil a acestei solicitari formulate." Presedintele Traian Basescu reitereaza faptul ca Parlamentul are independenta de a-si stabili propriul program de functionare, dar accentueaza, în acelasi timp, ca "dezbaterea si adoptarea, de catre forul legislativ, a solicitarii mele ar însemna un pas important în îndeplinirea de catre România a obligatiilor asumate la nivel international fata de partenerii sai", mentioneaza Basescu in scrisoare.
La scurt timp, presedintele Senatului, Mircea Geoana, i-a raspuns în scris presedintelui precizând ca un act normativ de o asemenea importanta trebuie sa beneficieze de toata atentia Parlamentului. Geoana considera ca "un act normativ de o asemenea importanta si cu un impact social si economic major, ce afecteaza în mod direct mai bine de cinci milioane de români, trebuie sa beneficieze de toata atentia Legislativului, în calitatea sa de organ reprezentantiv suprem al poporului român", conform scrisorii trimise vineri presedintelui României, citata într-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX. De asemenea, Mircea Geoana a subliniat ca împartaseste opinia sefului statului, pe baza careia a si fost formulata cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, potrivit careia este necesar ca în lege vârsta de pensionare sa fie redusa si diferentiata. "Comisia juridica a Senatului a fost mandatata de Biroul Permanent sa analizeze impactul modificarii vârstei de pensionare pentru femei asupra altor puncte conexe din proiectul de lege (cum ar fi durata stagiului de cotizare), astfel încât eventuala modificare sa nu afecteze coerenta si functionalitatea de ansamblu a legii", sustine Geoana, citat în comunicat. Presedintele Senatului precizeaza ca "Legea privind sistemul unitar de pensii publice a intrat deja în procedura parlamentara accelerata, fiind distribuita marti, 12 octombrie, de catre Biroul Permanent al Senatului, catre comisii, pentru avizare si raport, cu respectarea articolului 146 din Regulamentul Senatului, care prevede ca «În cazul în care Presedintele României cere, înainte de promulgare, reexaminarea unei legi adoptate prima data de catre Senat, cererea va fi înscrisa în termen de cel mult 30 de zile în proiectul ordinii de zi a Senatului»".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

legii pensiilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4525 (s) | 22 queries | Mysql time :0.335438 (s)