National

Basescu: Taxa pe infrastructura nu este rea, ci doar minciuna cu privire la veniturile care se strang

Publicat: 20 feb. 2014

Presedintele Traian Basescu a afirmat miercuri ca nu este „rea” introducerea taxei pe infrastructura, insa a sustinut ca Guvernul minte cu privire la veniturile care se strang in urma aplicarii ei.

Minte Voinea si au mintit toti, in frunte cu premierul, inclusiv Fondul a mintit. Eu am spus ca in buget s-a facut o rezerva de la taxa pe infrastructura, exact pentru a avea bani pentru alegeri, bani electorali, sa dea la populatie. Eu am spus atunci: uitati-va, in buget sunt trecute venituri din aceasta taxa de 488 de milioane de lei si am spus atunci numai Petrom si Romgaz au aceasta contributie.

Realitatea este ca se vor strange minim doua miliarde de lei din aceasta taxa si nu o consider rea. Ce consider rau este minciuna cu privire la veniturile care se strang din aceasta taxa. Petrom va plati intre 70 la 100 de milioane, daca mai punem cat plateste si Romgaz s-au facut cele 488 de milioane. Restul sunt bani care trec la discretia lui Dragnea si a lui Ponta. Nu este in regula, pentru ca sunt bani publici”, a declarat Basescu, intrebat cu privire la taxa pe infrastructura.

El a spus ca a fost de acord cu respectiva taxa, pentru ca se vorbeste de multa vreme despre largirea bazei de impozitare.

„In orice tara din Europa civilizata platesti taxe pe orice construiesti. Am fost de acord cu largirea bazei de impozitare. Unde am dubii? La introducerea acestei taxe in agricultura si nu pentru ca a cumparat Ioana (fiica sa – n.r.) 290 de hectare de pamant, ci pentru ca in momentul de fata agricultorii care au un siloz, o platforma de depozitare a cerealelor, o linie de irigatie este pacat sa plateasca, pentru ca si asa subventia pe care o primim noi este inca mult sub media UE. Deci, ii dezavantajam. (…) Candva, trebuie introdusa, pentru ca si agricultorul francez o plateste si cel olandez”, a adaugat Basescu.loading...

Adauga un comentariu