Dulciuri

Bastonase cu ciocolata, nuca si frisca

Publicat: 06 oct. 2011

Ingrediente:

50 g nuci macinate
350 g faina
200 g unt
1 galbenus
50 g ciocolata cu lapte
1 lingura cu cacao
1 lingurita cu praf de copt
100 g zahar pudra vanilat
1/2 baton de vanilie
1 fiola esenta de rom

Pentru decor:

100 g ciocolata
cacao
30 ml frisca lichida
unt cat o nuca

Mod de preparare:

Prima data se incalzeste untul la microunde pana se inmoaie, dar sa nu devina lichid, si se freaca bine cu zaharul pudra. Se pun semintele pastaii de vanilie, ciocolata rasa fin, galbenusul, nucile macinate, cacao, esenta de rom si faina cernuta cu praful de copt. Se framanta totul bine. Se obtine o bila de aluat nelipicios, care pune in frigider timp de 30 de minute. Dupa aceea se modeleaza bastonase, se pun pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru maximum 15 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu crema de ciocolata obtinuta din ciocolata topita cu frisca lichida si untul.

sursa articol: http://www.bucataras.ro
sursa fotografie: http://www.bucataras.ro



loading...

Adauga un comentariu