Local

Bătaie ca-n filme într-un local din oraș! Cărămizi și sticle aruncate prin geam, palme și pumni dați în stânga și-n dreapta!

Publicat: 20 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie ca-n filme într-un local din oraș Cărămizi și sticle aruncate prin geam palme și pumni dați în stânga și-n dreapta

Șapte indivizi s-au ales cu diverse pedepse din partea magistraților, după ce au fost acuzați că au participat la o bătaie de pomină, ce a avut loc într-un local din Iași. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelurile formulate în cauză, menținând sentința emisă de Judecătorie. Decizia este definitivă.

Trimis la școală de judecători

În urmă cu câteva luni, Judecătoria Iași a dispus măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii, pe o durată de 4 (patru) luni, a lui Andrei Aurel Asăvoaie (19 ani), sub supravegherea mamei sale. De asemenea, instanța i-a impus acestuia să urmeze un curs de pregătire școlară. În același dosar, instanța a dispus condamnarea lui Andrei Marian Feraru (24 de ani), muzicant, la nouă luni și 20 de zile de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Mihai Musteață (46 de ani) a primit o pedeapsă de nouă luni și 20 de zile de închisoare, cu amânare. Radu Gabriel Năstasă (28 de ani) a primit o pedeapsă de 11 luni și zece zile de închisoare, cu suspendare, pentru încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. De asemenea, alți trei inculpați, Ioan Iosub (35 de ani, administrator de firmă), Paul Daniel Samson (33 de ani) și Gabriel Cătună (28 de ani), au primit câte o pedeapsă de opt luni și zece zile de închisoare, cu amânare.

Scandal de pomină din cauza „păcănelelor”

Procesul celor șapte a început pe data de 6 iulie 2018. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a acestora.

„Pe data de 20 decembrie 2015, în jurul orei 19:00, persoana vătămată V.B. și alte persoane au intrat în barul cu sală de jocuri de tip slot-machine de pe bulevardul Nicolae Iorga, după ce consumaseră conținutul unei sticle de 2,5 litri cu bere. Aceștia au solicitat câte o bere de 0,5 litri, iar persoana vătămată V.B. a început să joace la aparatul de tip slot-machine. La un moment dat, persoana vătămată V.B., fiind supărată că a pierdut suma de 50 de lei la jocul de noroc , a lovit puternic în tastele aparatului, motiv pentru care inculpatul Paul Daniel Samson l-a contactat pe inculpatul Ioan Iosub, anunțându-l despre comportamentul clientului”, au afirmat anchetatorii.

Potrivit acestora, Iosub a venit în local, i-a cerut lui V.B. să părăsească incinta și, enervat de atitudinea persoanei vătămate, i-a aplicat acesteia o lovitură cu palma peste față.

„Persoana vătămată a lovit din nou, puternic, tastele aparatului, moment în care inculpatul Ioan Iosub i-a aplicat, din spate, două lovituri cu palmele în zona feței, turnându-i în cap conținutul sticlei cu bere pe care o consuma acesta. În acel moment, s-a apropiat și inculpatul Paul Daniel Samson, care i-a aplicat și el o lovitură cu palma persoanei vătămate”, au mai afirmat procurorii.

Au plecat și au revenit cu „întăriri”

Oamenii legii au mai susținut că persoana vătămată V.B., doi martori și Andrei Aurel Asăvoaie au părăsit imediat barul. ”

Acesta din urmă a agitat spre inculpatul Ioan Iosub un cuțit cu mâner rabatabil, amenințându-l că vor reveni. Ulterior, în local au intrat patru inculpați. Inculpatul Mihai Musteață l-a lovit pe inculpatul Paul Daniel Samson, iar inculpatul Ioan Iosub s-a retras către bar, de unde a început să arunce cu sticle. A început o învălmășeală generală între grupul celor patru inculpați veniți în sprijinul persoanei vătămate V.B. și grupul inculpaților aflați în bar, cele șapte persoane implicate lovindu-se reciproc”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Conform acestora, încăierarea a durat câteva minute bune, timp în care s-au împărțit palme, pumni și picioare.

„Scandalul s-a finalizat cu aruncarea de sticle goale de băuturi alcoolice luate din navetele stivuite în preajma barului și alte obiecte de către unii spre ceilalți, fiecare acuzând pe ceilalți de distrugeri și loviri”, au mai spus procurorii. Potrivit acestora, geamurile localului au fost sparte, după ce prin ele au fost aruncate cărămizi și sticle.

Adauga un comentariu