Evenimente

Bataie de joc din banii publici in numele lui Sadoveanu

Publicat: 01 nov. 2011
Pascaniul inoata in datorii iar Casa de Cultura nu stie pe ce sa mai toace banii publici. In numele culturii, conducerea institutiei a pregatit un program fabulous pentru ce-a dea 40 editie a Zilelor Mihail Sadoveanu, pentru care ar urma sa fie cheltuiti 21 000 de lei .

Conform programului de activitati pus la mapa consilierilor locali, dar care nu a mai fost discutat in sedinta ordinara de astazi, manifestarile culturale ar fi inceput de miercuri 19 octombrie cu o depunere de coroane la statuia din Piata ,, Mihail Sadoveanu,, pentru care s-ar fi cheltuit 200 de lei. Asta desi singura contributie a institutiei a fost faptul ca a scos pr geam o boxa pentru a a fi difuzata muzica ambientala, timp de cateva ore.

Mai mult in acest weekend un grup de pascaneni in frunte cu directoarea institutiei, prof Marioara Preutu, s-a deplasat la Manastirea Oasa din Judetul Alba in cadrul unei actiuni intitulate ,, Pe urmele lui Sadoveanu”. Si pentru aceasta actiune istovitoare s-au cheltuit bani publici si nu putini ci 45 de milioane de lei vechi singurii beneficiari fiind directoarea institutiei si un grup de oameni simpli care ar fi dorit sa calatoareasca, asa cum explica chiar organizatorul evenimentului.

Programul de activitati continua cu un film documentar despre Muzeul Mihail Sadoveanu din Iasi, o expozitie de pictura si un concurs de desen pentru care ar fi necesare 2200 lei, toate programate pe data de 4 noiembrie. Mai mult pe data de 5 noiembrie este prpogramta o slujba de pomenire si o expozitie de unelte de pescuit pentru care ar fi necesare 600 de lei.

Actiunile continua cu dezvelirea statuii neinvelite a scriitorului Sadoveanu, amplasata de 2 ani de zile in fata Casei de Cultura pentru care ar urma sa se cheltuiasca un million de lei vechi. In aceeasi zi sunt programte o expozitie de fotografie si una de arta plastica, toate pentru 5100 lei. Cea mai interesanta activitate din acest program este un concert de muzica sinfonica care va fi sustinut de Filarmonica din Botosani contra sumei de 4500 de le,i sau daca nu, cu taxare la intrare, pretul unui bilet urmand sa fie de 15 lei. Mentionam ca pentru Centrul de Excelenta Primaria Pascani nu a gasit in buget suma de 10.000 de lei pentru amenajarea unor sali de clasa pe motiv ca nu sunt bani.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit