Actualitate

Bataie de joc la adresa soferilor din Iasi! Ocolirea santierelor a devenit sport extrem

Publicat: 21 iun. 2015

@ Exasperati de santiere, iesenii se plang ca semaforizarile functioneaza doar pe baza de reclamatii  @ Ocolirea santierului Pasarelei Octav Bancila s-a transformat intr-un slalom printre regulile de circulatie  @ Mica intelegere a devenit regula in locul semaforizarii

Aproape saptamanal, soferii ieseni se vad pusi in situatia de a descoperi ca traseele pe care le utilizeaza de obicei sunt fie blocate de santiere, fie fac obiectul unor restrictii temporare de circulatie. Inca din luna martie, municipalitatea anuntase impunerea unor restrictii in preajma Pasarelei Octav Bancila. Avansarea lucrarilor si finalizarea relocarii retelelor de utilitati le-a dat constructorilor de la pasarela front de lucru pentru abordarea rampelor de acces dinspre Pacurari si Alexandru.

Potrivit conducatorilor auto insa, circulatia in zona strazii Arcu a devenit insa un calvar. Cei care tranziteaza zona spun ca gasesc traseele de ocolire propuse de primarie blocate de masinile riveranilor. Traficul rutier a fost închis pe strada Octav Bancila, inclusiv intersectia cu soseaua Arcu de la finele lunii martie. Restrictiile de circulatie au fost impuse de constructia rampelor spre Pacurari ale Pasajului Octav Bancila, fiind stabilite rute ocolitoare, soferii avand la dispozitie varianta str. Pacurari – Str. Niciman – Str. Moara de Foc si retur. Pentru accesul spre sos. Arcu se poate folosi teoretic ruta Str. Pacurari – Str. Spinti – Str. Cismeaua Pacurari – Sos. Arcu, iar pe sens invers, sos. Arcu – Str. Cismeaua Pacurari – Str. Pacurari.

„La orele de varf, pe soseaua Arcu in dreptul numerelor 60-62-64, traficul este considerabil ingreunat de autovehiculele care stationeaza pe carosabil, blocandu-se astfel sensul de coborare si uneori si de urcare. Se necesita reamplasarea indicatoarelor de oprirea interzisa care au existat pe acel sector de drum, in special pentru locatarii din acea zona. De asemenea, la iesirea dinspre soseaua Arcu, prin Cismeaua Pacurari, in strada Pacurari multi soferi incearca sa faca virajul la dreapta. Am vazut chiar o masina a politiei, s-ar parea ca varianta este necesara, deci daca este necesar s-ar putea introduce un semafor pentru a favoriza si accesul la dreapta pe strada Pacurari, pe perioada lucrarilor, pentru a putea veni in sprijinul soferilor, pentru care rutele ocolitoare sunt destul de dificil de abordat, mai ales ca exista si o trecere de pietoni, exact inainte de intersectie”, sustine Eugenia Radeanu.

Semaforizarea functioneaza doar pe baza de reclamatii

Lasarea intersectiei dintre strazile Arcu si Garii la „mica intelegere” a soferilor, in conditiile in care sistemul de semaforizare exista, dar e functional doar cand se depun reclamatii sau sesizari la primarie este o alta problema de care soferii se lovesc. „Mai facusem o sesizare referitor la intersectia Arcu – Garii, semaforizata, dar in care nu functioneaza semafoarele, iar la orele de varf este o adevarata nebunie sa treci prin intersectie. Dupa sesizare au functionat semafoarele, o perioada scurta, dupa care s-a intrerupt functionarea lor, nu inteleg din ce motiv”, a declarat Eugenia Radeanu. „Vom analiza situatia din teren si daca sesizarile cetatenilor se confirma vor fi aplicate masurile necesare pentru ca problemele sesizate sa fie corectate”, au transmis reprezentantii municipalitatii.

Comentarii
Adauga un comentariu