Titlurile zilei

Bătaie de joc la adresa surorilor din Iași care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Primarul nu le-a așteptat nici măcar cu o floare pentru că tatăl lor îi este rival politic. Acesta a devenit celebru după ce și-a făcut de cap cu „escorte” în primărie

Publicat: 09 aug. 2021
Mădălina și Amalia Bereș la Jocurile Olimpice de la Tokyo și Damian Butnariu, primarul comunei Mogoșești-Siret
Mădălina și Amalia Bereș, campioanele din satul ieșean Mogoșești-Siret, au ajuns acasă

Mădălina și Amalia Bereș, frumoasele campioane, s-au întors acasă după încheierea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020! Acestea nu au primit nici măcar un buchet de flori din partea autorităților locale pentru munca depusă și rezultatele obținute. Damian Butnariu, primarul comunei Mogoșești-Siret, a precizat că nu are buget pentru a le oferi celor două campioane olimpice flori

Frumoasele campioane din comuna Mogoșești-Siret s-au întors acasă după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 ! Mădălina și Amalia Bereș nu au fost așteptate de autoritățile locale nici măcar cu un buchet de flori. O țară întreagă le-a felicitat și le-a urmărit cu sufletul la gură la concursul de la Tokyo, însă când au ajuns în satul natal, nimeni nu le-a așteptat. Damian Butnariu, primarul comunei, a precizat că nu a avut buget pentru a le oferi flori celor două fete care au reprezentat România și Iașul la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Mădălina Bereș a fost nominalizată și portdrapel.

„M-am gândit să le premiez cumva pe cele două fete, care fac parte din comunitatea noastră, însă nu avem buget. Am încercat să găsim buget pentru două buchete de flori, însă nu s-a putut. Lucrurile sunt complicate. Suntem o comunitate foarte mică, săracă, abia ne descurcăm aici. Acum mă chinui să asfaltez un drum în comună. Pe lângă faptul că nu sunt bani, sunt la mijloc și niște neînțelegeri politice. Tatăl lor face parte dintr-un grup politic rival. Când am putut, le-am premiat, chiar dacă și atunci m-am chinuit foarte mult. În 2016, când Mădălina s-a întors de la Rio, am declarat-o cetățean de onoare al comunei. Acum chiar nu se poate”, a declarat Damian Butnariu, primarul comunei Mogoșești-Siret.

Cele două campioane au scos un record mondial în etapa de recalificări

Mădălina și Amalia Bereș au revenit acasă după aproximativ două săptămâni petrecute în satul olimpic de la Tokyo, acolo unde au participat la Jocurile Olimpice 2020. Cele două surori au participat în prima serie a concursului de canotaj în formula de 8+1, unde au ieșit pe locul 2, cu un timp de 6 minute și 9 secunde. În etapa de recalificări, fetele au reușit să scoată un record mondial de 5 minute și 52 de secunde și au ocupat locul 1. Finala a fost un moment mai greu pentru cele două sportive. Amalia a postat pe contul său de Instagram un mesaj încurajator pentru ea și întreaga echipă.

„Poate că ne-am izbit de acest rezultat ca de un zid, mai ales după ce am scos recordul mondial și olimpic în recalificări. Nu pot să fiu decât mândră de echipa mea și de dăruirea cu care am muncit împreună. Există o vorbă: «Ce nu te omoară, te face mai puternic». Mă agăț de acest citat și sper spre un viitor mai strălucit”, a scris Amalia pe rețeaua de socializare.

Părinții celor două canotoare sunt singurii care le-au așteptat cu sufletul la gură acasă.

„Sper să treacă peste acest moment și să meargă mai departe. Noi le vom încuraja în continuare și o să le fim alături. Acesta a fost ghinionul lor, nu știu ce s-a întâmplat, de ce au ieșit pe locul 6”, a declarat Violeta Bereș, mama celor două sportive.

Povestea de succes a celor două sportive

Mădălina are 28 de ani și a debutat în canotaj la 14 ani. Frumoasa campioană și-a luat viața în piept și a plecat de acasă pentru a-și îndeplini visul. A stat departe de familie și a fost nevoită să se descurce singură. Ieșeanca a debutat la Centrul Național de Canotaj din Orșova. Părinții fetei își amintesc și astăzi ziua în care fata lor a plecat singură de acasă. Sora mai mică a Mădălinei, Amalia, a urmat exact același drum, iar acum sunt colege. Cele două surori au participat împreună la concursurile din Tokyo, Japonia. Cele două au împărțit aceeași barcă. Amalia are 24 de ani și, imediat ce a împlinit 14 ani, a decis să urmeze drumul surorii ei.

Aceasta a plecat la același centru de canotaj din Orșova, având rezultate la fel de bune ca sora ei. Mădălina și Amalia sunt mândria familiei. În casa familiei Bereș, sutele de trofee și medalii ale fetelor sunt puse la loc de cinste. De câte ori se întorc la casa părintească, Mădălina și Amalia sunt răsfățate de părinți. Frumoasele canotoare nu se feresc însă de muncile câmpului. Fetele merg alături de părinți la cules porumb. Violeta Bereș, mama acestora, le așteaptă de fiecare dată cu mâncarea lor favorită, așa cum a făcut și acum, când s-au întors de la Tokyo.

Primarul comunei Mogoșești-Siret a fost implicat într-un scandal de proxenetism

Amintim că primarul liberal Damian Butnariu, din comuna Mogoșești-Siret, a fost implicat într-un scandal de proxenetism. Acesta a fost acuzat că ar fi întreținut raporturi sexuale cu două minore. Primarul a recunoscut în instanță, în cadrul unui proces penal, că a făcut sex cu două minore de 17 ani, chiar în sediul instituției. Acesta a susținut că nu este decât un atac într-un an electoral și că povestea este veche de 13 ani.

Fără a se disculpa de evenimentele petrecute acum mai bine de un deceniu, Damian Butnariu a susținut că este mândru de ceea ce a realizat ca primar. Damian Butnariu a întreținut relații intime cu cele două minore chiar în sediul primăriei, plătind pentru asta 100 de lei. Cele două fete, cu care acesta a întreținut relații intime, erau victime ale unei rețele de trafic de minori din zona Pașcaniului. Una dintre acestea fusese răpită de la școală chiar cu câteva ore înainte de a fi vândută primarului. După incident, fata ar fi încercat să se sinucidă.

Comentarii
 • Mai dă și interviu mârlanul că a incercat să găseasca bani pentru două buchete de flori. Baaaa, față de cârpă, cumpărai tu două buchete de flori, sau adunați de prin grădini. O mizerie de primar.

 • Un mincinos si un fatarnic. Pt curve a scos din buzunar1 milion, acum nu a putut scoate pt 2 buchete de flori.Cereai la popa si iti dadea din cutia milei, marlete ce esti, daca ai saracit intre timp.

 • Cand alte tari isi premiaza sportivele indiferent de rezultate, noi IN EVU MEDIU Romania, nici macar nu le asteptam cu un buchet de flori!!!
  Si mai vreti rezultate pt tara, CARE???

 • Ce cauta un asemenespecimen in fruntea unei comune??Un individ lipsit de si de cei 7 ani deacasa,asa ca,oameni buni,scapati deel si nu-l mai alegeti sa va conduca,caci e de o mediocritate fantastica!!Sa-i fie RUSINE .!!!

 • mortii matii de pedofil,daca erai om,luai din banii tai 2 buchete de flori,ca si asa stai ca boul si iei salar degeaba!cum sta un pedofil in functia de primar,numai in tara asta de cacat infractorii sunt protejati politic!

 • Cum sa prosperi cu asemenea indivizi lipsiti de oricescrupule??Mai analfabetule,mergi in alta parte,caci nu meriti sa conduci obstea,care cu buna credintate-a ales sa-i reprezinti,dar esti si ar fi binesapleci din fruntea comunei.!! Fetelor,felicitarisi sa auzim numai de bine iar pe acest individ,aflat in functia trecatoare ePRIMAR,numerita nici o atentie din parteadomniilor voastre.

 • Da ce va enervati asa ? asa a fost dintodeauna !, un nimic fara caracter !, daca vreti sa va enervati enervativa pe idiotii , betivii si tampitii care au votat un asemenea specimen

 • Aveti DREPTATEdar daca individul a mintit electoratul,cum de altfel au facut USR/istii si PNL/istii!!Ati vazut ce fel de injuraturi au adus pensionarilor MRU si alti talibani din fostul PDL? Toti sunt dobitoci si PROSTI.!!

 • O sa-i aduca lumea lui coroane cand i-o veni sorocul atunci o sa „vada”cum este …dar pana atunci speram ca dna&co sa-i inzestreze activitatea.

 • Ce primar!!!!!Si cand merge la ziua unei femei , tot asa trange bani de la contribuabili pentru buchetul personal de flori! Rusine!!!!

 • La 75 milioane salariu lunar, puteai sa pui din buzunar sau sa faci o cheta intre aia cu salarii la fel de pe acolo. Cica „suntem o comunitate mica si saraca”, dar zeci de milioane platim la trantori si curvari. Luai dracu niste flori dintr-o gradina, o sticla de spumant d-aia de 20 de lei, faceati o sedinta mica de CL, niste poze, un discurs mic si gata – se simteau si fetele alea bagate in seama. Dar nu, nu-s bani la buget, si mai e si tata lor adversar politic. Cat de oligofren poti fi sa spui asa ceva?

 • Un pedofil acoperit puternic de politic și de justiția românească. Cum adică buget pentru 2 buchete de flori??? Mai jegosule,stai la țară și curțile oamenilor sunt pline de flori… Ce caută golanul ăsta pe funcția aia??? Borfaș nemernic ce ești….

 • Si acum sa ne uitam si in ograda noastra si sa ziceti cati dintre voi lati votat pe inimaginabilul , intangibilul si inegalabilul chirica

 • Ce rol avea discuția cu tatăl rival politic? Măi cap de p u l ă tu nu ai să ajungi în viața ta unde au ajuns fetele astea prin munca lor. Tu nu vexi decât m u ie si cu r când te uiți la o fată. Pedofilule [email protected]! Ba da prosti mai sunt ăia care te-au votat!!!!

 • Foarte penibila situatia cu asemenea specimen din fruntea unei obsti de oameni gospodari..De prost gust si joasa speta justificarea unui primar care a dat bani pentru sex cu minore dar nu a fost in stare sa-si respecte si aprecieze valorile ce-i fac satul cunoscut prin situatii pozitive, nu ca el…
  In locul fetelor, l-as fi pus 2 zile sa traga la rame ca si ele, de sa-i crape mainile si spatele ca sa vada ce inseamna acest sport dar mai ales ce inseamna a munci…

 • Orice comentariu este util…. Un primar peste o mare comunitate de bețivi, leneși și tămpiti….. Ales exact de bețivi, leneși, tâmpiti……. Parca ii și auzi…. Eeeee da dom premar e cel mai bun…. Îl votăm….. Poate vreodata se face reorganizarea administrativ a a comunelor…. Asemenea tâmpiti nu vor mai vota un alt tâmpit….

 • Un IDIOT pus primar de catre niste Analfabeti si la fel de IDIOTI. Felicitari Fetelor pentru rezultatul obtinut la Olimpiada!!!

 • Pt 300 lei aprobi buget, pt deplasări pe banii primăriei nu trebuie
  AȘA cum decontări voi drumurile la județ
  Secretar, contabilul, etc
  Cât de prost ești

 • P.S. Este din Husi aces,si PROST educat,cacin husenii bsunt cu totul si cu totul diferitit individ??? Daca da, sunt convinscahusenii adevarati sevor dezice deacest individ,caci husenii sunt devarati oameni si cu mult bun simt,lucru pecare l/am constatat prsonal in anii 1976/1978,cand am fost printreei..Husenilor,nu valasati si dati cu acest individdepamant,cci nu va reprezint..Acelasi B.G.Barlad

 • Pai de ce sa le duca flori ? nici macar nu sunt minore !, daca aveau vreo cinspe anisori si prestau ceva ”serviciii” lui la separeu in biroul primariei le dadea si el ceva din partea comunei !, da asaaa… uitativa doar la fata lui si o sa va dati seama ce e de capul lui si a celor care lau ales

 • Indiferent de rivalități în astfel de momente lăsăm ambițiile și premiem valori..au adus cinste țării ..,,buget,,pt un buchet flori se găsea

 • Pentru cununii civile și altele trimite soferul la florărie din Pașcani si ea pe datorie ca la sfarsitul anului vine factura de iti pui mîna in cap ce suma fabuloasa este.

 • Din curiozitate m-am uitat pe saitul Primariei Mogosesti Siret și am vazut o machetă ce reprezintă comuna .Domnul Primar ar trebui să citească de mii de ori acel text dar vă spun sincer nu se regăsește acolo nu-i nici harnic nici inteligent nu-i nici darnic.Rusineee.Luati exemplu de la Suceava ce primire i-a făcut canotoarei tot de la tara.provine. Rusine ,
  rusine .Comunitatea nu zice nimic? Sunt mindrii de primarul lor.

Adauga un comentariu