Titlurile zilei

Bătaie de joc la complexul River’s Towers din Iași, administrat de Florin Ștefănoaia! Un ieșean plecat la muncă în Germania a vrut să cumpere mai multe apartamente, dar s-a trezit cu o țeapă de zile mari. Liviu Simion: „M-au șantajat ca să renunț” – FOTO

Publicat: 25 nov. 2021
Liviu Simion, Florin Ștefănoaia, director de vânzări de la River's Towers, și complexul rezidențial River's Towers din Iași
Liviu Simion (foto dreapta), plecat la muncă în Germania, a vrut să investească la River's Towers. Florin Ștefănoaia (foto stânga), directorul de vânzări, i-a pregătit o surpriză

Un ieșean plecat la muncă în Germania a vrut să investească în trei apartamente din complexul rezidențial River’s Towers. A plătit trei antecontracte în valoare de 60.000 euro. Între timp, prețurile imobilelor au crescut vertiginos, din cauza scumpirilor de pe piața materialelor de construcții. Reprezentanții complexului i-au propus să plătească doar pentru două apartamente, iar avansul dat pentru al treilea să fie returnat. Liviu Simion se simte șantajat

Un nou scandal în jurul proiectului imobiliar River’s Towers din municipiul Iași, de pe bulevardul Chimiei, zona Grădinari. Un ieșean plecat la muncă în Germania a crezut că dă lovitura prin achiziționarea unui apartament situat în complexul deținut de afaceristul basarabean Alexandru Palii. În 2014, Liviu Simion a prins un contract în orașul Koln ca șofer pe tir. A strâns bani și s-a gândit să-i investească în Iași. Povestea începe în momentul în care a plătit un avans pentru un apartament cu o singură cameră.

„Lucrez pe TIR în Germania din 2014. Sunt născut în Boureni, comuna Balș. În 2017 aveam ceva economii, dar am făcut și un credit de 50.000 euro, ce trebuie achitat până în 2024. Am întrebat mai mulți dezvoltatori imobiliari, m-am uitat pe mai multe reclame până am dat peste River’s Towers. Am vorbit cu directorul de vânzări Florin Ștefănoaia. Am vrut să iau un apartament cu o cameră în blocul 3, cu o suprafață de 40 metri pătrați. Cu totul costa 53.000 de euro. Am plătit un avans de 40.000 euro. Asta se întâmpla în noiembrie 2018”, a precizat tânărul de 29 de ani.

În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat și cazul unor proprietari de case din Bucium, nemulțumiți că vor fi construite în vecinătate mai multe blocuri de locuințe colective.

Ieșeanul Liviu Simion s-a răzgândit, a vrut mai multe apartamente

După un an de la prima plată, Liviu Simion a vrut să cumpere mai multe apartamente, în momentul în care au început lucrările la al patrulea tronson de locuințe colective cu 13 etaje.

„Când am văzut că se construiește al patrulea bloc, am propus să renunț la apartamentul din blocul 3 și să plătesc antecontracte pentru alte trei apartamente din noul tronson, care era la stadiul de fundație. Au fost de acord. Am plătit avans 60.000 de euro pentru cele trei apartamente, iar restul urma la finalizare. Un apartament costa aproape 50.000 de euro. Am așteptat doi ani, intabularea trebuia să aibă loc în martie 2021.

Când am întrebat de apartamente, au invocat o lege prin care antecontractul nu mai era valabil pentru că trecuseră 6 luni. Când am vorbit cu ei, au spus că trebuie să renunț la un apartament, pentru că și ei trebuie să câștige. M-au șantajat ca să renunț la un apartament și să plătesc integral pentru celelalte două. Adică să plătesc două apartamente la preț de trei, deși este un contract. Acum, nici banii nu i-am primit înapoi, iar rata o plătesc în continuare”, a mai spus Liviu Simion.

Reprezentanții River’s Towers au spus că au apelat la un avocat

Contactat telefonic, Florin Ștefănoaia, directorul de vânzări de la River’s Towers, a explicat că antecontractele au expirat, motiv pentru care a propus o soluție de compromis.

„Domnul Simion a primit niște notificări de la o casă de avocatură. A scris conform legislației în vigoare, care ne guvernează pe toți. Cele trei antecontracte au expirat. Știam că vrea apartamentele ca investiție. Fiind de bună credință, i-am spus că poate păstra două apartamente, dar renunță la primul. Nu i-am majorat prețul din contract. Deci, urma să cumpere două apartamente, iar avansul pentru al treilea apartament urma să fie returnat. Trebuie să mă consult cu avocata, pe lege s-ar putea să nu mai primească nimic”, a precizat Florin Ștefănoaia.

Reclamantul arată că dezvoltatorul preferă să restituie avansurile, pentru că prețurile apartamentelor au crescut mult în 2021, după ce materialele de construcții s-au scumpit.

Reclamații au fost și la Fusion Towers din zona CUG

Nu numai la River’s Towers s-au înregistrat reclamații. La începutul anului 2021, au fost reclamați și dezvoltatorii de la Fusion Towers, din zona CUG. Un client nemulțumit a arătat că înțelegerile cu dezvoltatorul nu au fost respectate. Mai precis, după intabularea apartamentelor, suprafețele erau mai mici față de proiectul inițial. Astfel, a pierdut un metru pătrat, evaluat la 1.000 de euro. A cerut banii dezvoltatorului Cătălin Pânzariu, dar a fost refuzat. În consecință, a apelat la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași. Probleme cu apartamente au fost semnalate și în comuna Valea Lupului, județul Iași, la Atrium Garden.

Comentarii
 • La cît si cum se construiește , pe viitor aceste edificii se vor transforma în spații de cazare muncitori vietnamezi, ceylonezi și ceva migranți tot de pe acolo care vor adopta românismul în locul germanismului. Lasă bă că e bine și așa.

 • Mai luati-va si locuri de parcare calicilor….va luati apartamente si va lasati masinile pe unde nimeriti…. e plin de masini cu nr. de VS, BT, NT, SV… Ati vrut la oras…dar e cam scumpa viata pentru voi.
  Ca in toate proiectele imobiliare din orasul Iasi, problema locurilor de parcare, cand se emit acele autorizatii, este lasata in aer. Toata banda inspre Tudor, toate trotuarele din jurul marelui complex de apartamente, sunt blocate de masinile astora care stau in cutiile alea de apartamente. Va permiteti apartament (e) , masini scumpe dar pentru locuri de parcare… s-au terminat banii. Niste porcarii de apartamente, o sa va lamuriti voi cat de curand despre teapa luata de la moldoveni. Acusica.

 • La renumita Universitate Oxford/Anglia nu se intra cu masina in campus!
  Si acolo invata numai fii de miliardari din toata lumea!

 • Se va prabusi, bun, dar analfabetii de pe aici au inteles ca dezvoltatorul de la river towers a semnat patalama pe 3 apartamente si vrea sa-i dea cumparatorului numai doua de exact aceiasi bani?

 • Pana la prabusirea bulei imobiliare care e clar ca sta sa sparga mai bine concentrativa pe calitatea indoielnica si jmenurile ascunse !, de exemplu eu cu mana mea am schimbat niste prize si intrerupatoare mai fitzoase acolo la blocul ala mai din spate si am constatat o furaciune ! , la toata instalatia de prize sa folosit cablu de 1.5 in loc de 2.5 ! , ilegal asa ceva !, uitativa la cablurile de priza !, dar mai sunt si alte jmenuri acolo

 • “Liviu Simion se simte șantajat” SERIOS?!?!
  sa se simtă prost, nu șantajat . Totul a fost conform legii, in favoarea si ajutorul lui chiar. E doar un frustrat ! Nu mai credeți tot ce se scrie . Oricine poate sa plătească o știre in ziar sa declare din punctul lui de vedere si sa dramatizeze. Domnul Florin Ștefănoaia e DIRECTOR DE VANZARI si de atâția ani , nu s-a întâmplat nici un incident . Toata lumea din complex ar avea numai cuvinte bune la adresa dumnealui, pentru ca știe foarte bine legea si, i-a explicat-o si lui Liviu Simion . Dar când ești frustrat si nu știi sa porți o discuție ajungi sa scrii prin la ziare. Jenant!
  Felicitări domnului Florin Ștefănoaia si sper sa acționeze conform legii si sa nu ii mai dea nimic !

 • Nimeni nu a văzut un element important în toată această poveste.
  Apartamentele trebuiau să fie gata in martie 2021. Proprietarilor, le a fost comunicat că mai este nevoie de timp pentru finalizarea apartamentelor (au invocat criza și lockdown ul de anul trecut). Se poate observa pe pagina lor de Facebook că abia în Mai Iunie 2021 au luat schelele iar în Septembrie – Octombrie 2021 ei lucrau la amenajarea locurilor de parcare.
  Proprietarii i au înțeles, nu au făcut scandal și au acceptat să le ofere mai mult timp pentru finalizarea lucrărilor.
  Acum, în Noiembrie 2021, această bunătate se întoarce împotriva noastră.
  Pentru că noi le am îngăduit mai mult timp, am fost de acord cu asta, acum toată această întârziere se întoarce împotriva noastră și cer restul de bani pentru apartamente, deși nu sunt gata și nu pot fi cumpărate legal încă.
  Opțiunile oferite au fost următoarele
  1. Le oferim cat mai mulți bani posibili din restul sumei
  2. Suntem de acord cu majorarea prețului pe metru pătrat. Adică să plătim în final mai mulți bani decât stabilisem în antecontract acum 2-3 ani
  3. Anulează antecontractul și avansul va fi restituit cândva când vor avea din nou bani.

  Chintesența povestei, properietarii au fost luați de fraieri pentru că nu au început să facă scandal începând cu Martie 2021 și le au acordat o perioada în plus dezvoltatorului să termine construcția.

 • „Trebuie să mă consult cu avocata, pe lege s-ar putea să nu mai primească nimic” i-auzi boss, ai început să faci scandal, să ridici tonul?
  Hai că poate te rezolvam și nu mai primești nimic.
  Tot să mai cumperi apartamentele la ei 🙂

 • Prin septembrie am sunat la un anunț pe care îl promova o agenție. Am fost cu ei și am văzut un apartament finalizat, la cheie. După aia am inteles ca cineva care făcuse antecontract cu dezvoltatorul revinde. În timpul discuțiilor si a negocierilor mi a mărit pretul de vreo 2 ori pana când a acceptat 65000 euro . Era vb de Simion , care mi-a explicat ca el are niște apartamente luate în scop investițional si ca subt f bune ….si imi lauda blocurile ca ce fundație au, ce structura, ce izolații si de asta este prețul mare. Am aflat ca el le luase cu vreo 50000 în faza de constructie, dar acum nu mai acceptă sa le revanda cu un profit mai mic de 15000 euro. Unde e adevărul? Is bune sau nu apartamentele ? Vrea dezvoltatorul sa îl caroteze ? Ca eu am vazut ca băiatul de la agenție a primit chei de la biroul de vanzari ca sa îmi arate apartamentul lui Simion….

Adauga un comentariu