Eveniment-Social

Bataie generala in primarie! Scandalul s-a lasat cu victime

Publicat: 21 sept. 2014
1

@ Un fermier din judet si primarul unei comune au ajuns sa se bata pe o suprafata de teren @ Scandalul a izbucnit recent, desi situatia este veche de ani de zile @ Disputa s-a lasat pana si cu plangeri penale, miza fiind insa una destul de uriasa @ In unele cazuri, s-a ajuns pana la violenta fizica

Scandal monstru intr-o comuna din judetul Iasi. In localitatea ieseana Plugari s-a pornit un adevarat razboi pe o portiune importanta din izlazul comunal, dupa ce un afacerist a pus mana pe suprafata respectiva si nu s-a multumit doar cu atat. Acum, cazul a ajuns in atentia judecatorilor, mai ales dupa ce partile si-au facut reciproc plangeri penale. Conform primarului din Plugari, situatia este destul de veche, de mai bine de zece ani, in caz fiind implicata si Agentia Domeniilor Statului. Aparent, firma Agrofruct SA Plugari a pus mana pe o suprafata de cateva zeci de hectare in mod ilicit, iar acum administratorul pare ca vrea sa mai capete si o alta suprafata de teren prin aceleasi metode. Societatea respectiva se ocupa cu cresterea oilor, iar reprezentantii firmei nu vor sa cedeze cu niciun chip suprafata de teren din Plugari.

Este vorba de o suprafata de 37 hectare de pasune inventariata in domeniul public. Suprafata se suprapune cu cea a Domeniilor Statului, numai ca prin hartii doar de ei stiute, pentru ca noi o avem inventariata in domeniul public. La sfarsitul lunii aprilie din acest an, societatea avea 27 hectare tinute printr-un contract cu ADS si a cerut alte zece in plus. Persoana respectiva nu a asteptat sa vada niciun fel de act si s-a dus sa are suprafata. M-am trezit cu lumea pe cap care mi-a cerut mie socoteala. E vorba de tarlaua denumita popular Nucusor si care este amplasata pe domeniul public„, a spus Paul Mursa, primarul comunei Plugari. Primarul sustine ca s-a ales cu plangere penala pentru tulburare de posesie, care nu s-a mai confirmat in cele din urma. Mai mult, se pare ca Ilie Airinei, administratorul firmei Agrofruct SA, a trimis acum cateva zile niste persoane sa-i fugareasca pe satenii care-si pasteau vitele pe portiunea respectiva de teren. Mai mult, conflictul dintre parti a degenerat. Conform primarului, doi angajati ai societatii Agrofruct SA au sarit la bataie si au taiat cauciucurile carutei unui satean care se afla pe islaz cu vitele la pascut.

„Noi am facut o plangere la Judecatoria Harlau pentru tulburare de posesie si la ADS pentru radierea suprafetei. Domeniile Statului nu au nici macar protocol de predare-primire cu localitatea noastra. Atata timp cat voi fi eu primar, voi apara cu dintii patrimoniul comunei si nu ma voi lasa intimidat de unul sau altul. Eu am fost ales de oameni sa-i reprezint in fata celor care vor sa puna mana pe patrimoniul comunei si nu voi ceda actiunilor samsarilor, nu sunt santajabil„, a adaugat Paul Mursa (foto jos). De partea cealalta, Ilie Airinei s-a ferit sa ofere vreo explicatie pertinenta in legatura cu situatia creata. „Nu am treaba cu presa. Lasati-ma-n pace„, a spus scurt Airinei.
Comentarii
Adauga un comentariu