Actualitate

Bataie in IT pe proiecte imobiliare! Blocuri de milioane de euro in cele mai cautate zone din oras. Blocurile cu 20 de etaje nu au fost aprobate

Publicat: 19 iun. 2019
1

@ Consilierii locali s-au intrunit intr-o noua sedinta a Comisiei de Urbanism @ Proiectele importante apartin unor companii IT, dar si unui om de afaceri din Suceava @  Aprobare a primit doar MD Paytech SRL, beneficiara unui PUZ pentru construirea de locuinte colective cu 5 etaje, intr-o zona vanata de afaceristi, strada Aurel Vlaicu @ Patru blocuri cu 10 etaje ar urma sa apara in cartierul Frumoasa @ O benzinarie OMV Petrom va fi construita pe strada Silvestru @ In total, consilierii locali au analizat un numar de 17 proiecte @ La sedinta au fost prezenti 7 consilieri dintr-un total de 9

Noi proiecte imobiliare au fost discutate, in cursul zilei de ieri, de catre membrii Comisiei de Urbanism. De data aceasta poate fi observat un avant al firmelor de IT, care incearca noi investitii in domeniul imobiliar. Spre exemplu, cei de la MD Paytech SRL, controlata de catre Vlad Mihai Dates, vor sa construiasca in zona Aurel Vlaicu, nr. 26, un bloc de locuinte cu un regim de inaltime S/D+4E+5E retras, pe o suprafata de teren de 600 metri patrati. Zona este cautata de investitori, fiind autorizate mai multe lucrari sau Planuri Urbanistice Zonale (PUZ).

Conform PUZ, se doreste amenajarea unui numar de 18 locuri de parcare, din care doua vor fi dispuse in subteran. Din suprafata totala de teren mentionata, 18 la suta va fi acoperita de spatii verzi.

In imediata vecinatate a terenului, adica langa fosta Autobaza 3, au fost edificate cladiri care nu depasesc regimul de inaltime de P+1 sau P+1+M. Deocamdata, proiectul a fost amanat. Membrii Comisiei au cerut beneficiarului sa completeze documentatia. Proiectul va fi introdus pe ordinea de zi intr-o viitoare sedinta a Comisiei de Urbanism.

La sedinta de ieri au fost prezenti urmatorii consilieri locali: Ciprian Bostan (PNL), Tudor Dornean (PNL), Paul Boisteanu (PSD), Gabriel Harabagiu (PSD), Gabriel Surdu (PSD), Iordan Vintila (ALDE), Violeta Gaburici (PMP).

Vezi si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Bloc cu 10 etaje in cartierul Frumoasa

Mai mult noroc au avut it-istii de la Tara Technology SRL, societate cu "activitati de consultanta in tehnologia informatiei". Membrii Comisiei de Urbanism le-au aprobat un PUZ care prevede construirea unui numar de 4 locuinte colective, cu regimul de inaltime de 2S+P+10E+Eth. Suprafata de teren vizata este de 11.064 metri patrati, situata pe strada Diminetii, nr. 32, in zona cartierului Frumoasa.

Conform datelor financiare ale societatii, in 2017, cifra de afaceri a fost de 5,1 milioane lei, profit de 188.255 lei, datorii de aproape 1 milion de lei, cu un un numar de sase angajati. Unic actionar in firma este Dumitru Urzica.

Nu in ultimul rand, consilierii locali au avizat solicitarea OMV Petrom Marketing SRL. Astfel, pe strada Silvestru va fi construita o statie de distributie carburanti, constand in cabina statie, spalatorie auto, copertina pompe si rezervoare subterane. Suprafata terenului studiat este de 1.488 metri patrati. Amanat a fost si proiectul societatii Daily Group SRL, din Suceava. Membrii Comisiei au cerut mai multe clarificari din punct de vedere tehnic. Firma condusa de Ioan Pavel propune construirea de locuinte colective cu un regim de inaltime maxim de D+P+M+20E. Functiunile vor fi mixte, insemnand si birouri, si servicii. Mai precis, se doreste construirea unui numar de trei blocuri cu 20 de etaje si patru blocuri de 10 etaje.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Conform PUZ, a fost studiata o suprafata de teren de 38.139 metri patrati, situata pe bd. Chimiei nr. 4. Omul de afaceri sucevean a achizitionat terenul in urma unei licitatii organizate de o casa de insolventa. In total, consilierii locali au analizat un numar de  17 proiecte.

Adauga un comentariu