Economic Local

Bataie intre firme pentru proiectarea unei strazi din Iasi. Va face legatura cu un pod dintr-o zona importanta

Publicat: 11 iul. 2019
1

Recent, municipalitatea ieseana a demarat o licitatie pentru achizitionarea unor servicii de proiectare necesare pentru modernizarea stradelei Sofia Nadejde, prin supralargire la patru benzi de ciculatie pe tronsonul Pod Cicoarei – strada Cicoarei.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Prevederea bugetara a procedurii este de 165.000 lei, fara TVA. La licitatie s-au prezentat Simpa Consult SRL – Trocon SRL (subcontractant), Dev In All SRL – Dineng Dev SRL (tert) – Vedrum SRL (subcontractant), Conproiect Aky SRL, Bomaco SRL, 3B Construction Project SRL – Peiesi SRL (tert).

"Aparitia de noi zone rezidentiale catre Dealul Galata si cartierele Dacia si Pacurari si implicit cresterea numarului de autoturisme care circula din aceste zone catre centrul orasului si invers au condus in timp la supraaglomerarea traficului din zona, drept pentru care s-a demarat investitia «Supratraversare rau Bahlui in zona Cicoarei – Dacia prin 3 poduri de beton armat cu 4 benzi carosabile, in str. Sarmisegetuza – zona spital Arcadia, (Strand Municipal)». Necesitatea realizarii obiectivului mentionat se justifica prin faptul ca podul care va supratraversa raul Bahlui se realizeaza pe patru benzi de circulatie, fapt ce duce la descarcarea traficului in strada Cicoarei, tot printr-o strada (stradela Sofia Nadejde), cu o latime corespunzatoare astfel incat sa se evite riscul de a se produce strangulari ale traficului auto", se arata in caietul de sarcini.

Stradela are o lungime de aproximativ 133 metri si este din pamant. Tronsonul urmator, care va avea doua benzi de circulatie si face legatura cu strada Cicoarei, este acoperit de asfalt degradat. Dupa realizarea proiectarii, municipalitatea va aloca alte fonduri pentru executie.

 

 

Comentarii
  • Acest pod nu trebuie este necesar in special pentru spitalul Arcadia . De ce nu s-au terminat lucrarile incepute la consolidarea riului Bahlui si Nicolina si s au oprit in Podul de Piatra ????????????? Unde sunt banii pentru acest proiect ?????????Nu ati terminat ceva si incepeti altceva, tipic romaneste…………………..

Adauga un comentariu