News Flash:

Bataie pentru fondurile tinerilor afaceristi

22 Iulie 2008
835 Vizualizari | 0 Comentarii
• Numai in prima zi de inscriere in cadrul programului START, de promovare a ideilor tinerilor afaceristi, la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi au fost depuse 9 cereri • Numai 3 tineri afaceristi au cerut valoarea maxima de finantare a proiectelor, de 60 mii lei
Numai intr-o singura zi de inscriere pentru obtinerea finantarii prin intermediul programului START, de promovare a ideilor tinerilor afaceristi, la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi au fost depuse 9 cereri. Valoarea cererilor este de aproximativ 300 mii lei, adica 20 la suta din valoarea totala a fondurilor acordate de guvernanti pentru intreaga Regiune de Nord-Est. Conform informatiilor oferite de catre reprezentantii OTIMMC Iasi, numai 3 dintre tineri au cerut fonduri maxime de finantare, de 60 mii lei. Ceilalti tineri afaceristi au cerut finantari ce au variat intre 3 si 50 mii lei pentru a-si putea pune pe picioare o afacere proprie. Programul ofera mai multe avantaje tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani si care au studiile medii sau cele superioare incheiate. Pe langa acestea, solicitantii au obligatia de a nu avea datorii nici la bugetul local, nici la cel de stat. Programul este finantat din bugetul de stat si are o valoare totala pentru Regiunea de Nord-Est de aproape 6 milioane lei. Pana pe data de 25 iulie, solicitantii vor putea completa si transmite on-line formularul de preselectie care se gaseste pe pagina web a Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale. Tot in aceasta perioada se desfasoara si programul national multianual pentru sustinerea mestesugarilor si artizanatului. Pana acum au depus cereri de finantare numai 2 solicitanti, care au cerut pentru finantare 14 mii, respectiv 20 mii lei. Obiectivul programului este cel al stimularii dezvoltarii mestesugarilor si a micii industrii din Romania, al intaririi clasei de mici mestesugari, care isi desfasoara activitatea individual sau organizat. Bugetul programului este de 1,5 milioane lei pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile. Termenul limita pana la care cei interesati se pot inscrie on-line este 24 iulie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2919 (s) | 22 queries | Mysql time :0.170602 (s)