Secretele istoriei

Batalia de la Fulford

Publicat: 07 ian. 2015

Batalia de la Fulford s-a desfasurat, conform locului indicat de cronicarul englez Symeon din Durham, intr-un sat numit Fulford situat langa York, in Anglia, pe data de 20 septembrie 1066 cand regele Harald al III-lea al Norvegiei, cunoscut deasemenea si sub numele de Harald Haardraade, impreuna cu aliatul sau englez, Tostig Godwinson, au mers si au infrant rezistenta engleza condusa de Edwin si Morcar.

Vezi si Batalia de la Hastings

Tostig era fratele alungat al lui Harold Godwinson. El s-a aliat cu Harald al Norvegiei, si posibil, cu Ducele William al Normandiei. Totusi, istoria nu ne-a lasat nicio importanta al lui Tolstig pentru reusita campaniei.

Vezi si Cucerirea normanda – scurt istoric

Aceasta victorie a fost decisiva pentru poporul Viking. In timpul bataliei se spune ca cei doi comandanti s-ar fi ascuns in spatele zidurilor. Totusi, au dat peste armata vikinga in timp ce trnversau un rau. Toata ziua englezii au incercat sa sparga defensiva vikingilor, dar fara rezultat. Tostig l-a respins pe Edwin, stramutandu-l pe acesta de pe locul de conte de Northumbria.loading...

Adauga un comentariu