Eveniment-Social

Batalie dura la PSD Iasi. Cine vaneaza functiile din noul Birou Politic

Publicat: 21 oct. 2015
1

@ Organizatia judeteana a PSD Iasi isi va definitiva noua structura a Biroului Permanent Judetean @ Totul va fi batut in cuie in perioada urmatoare @ Batalia este una pe muchie de cutit, mai multi apropiati ai fostului lider, Gheorghe Nichita, dorind sa fie inclusi in continuare in structura de conducere a organizatiei judetene

Organizatia judeteana a PSD Iasi a intrat intr-o noua etapa. Dupa ce, in urma cu cateva saptamani, social democratii si-au ales o noua conducere, in perioada urmatoare, membrii formatiunii vor decide si cine vor fi cele 18 persoane care vor intra in Biroul Permanent Judetean. O decizie finala in acest sens ar urma sa fie luata in perioada imediat urmatoare, in prezenta unuia din liderii de la nivel central. De drept, din noul BPJ vor face parte Victorel Lupu, Mihai Chirica si Vasile Catea, alesi la conducerea organizatiei in urma Conferintei Judetene de acum cateva saptamani. Din noua structura vor mai face parte si presedintele organizatiei de femei, consilierul judetean Mihaela Ivancia, liderul de la tineret Ionut Campeanu, precum si cel de la seniori, Stefan Calin. Biroul Permanent Judetean va mai fi alcatuit dintr-un trezorier, ce va fi ales in urmatoarea perioada. Ultimul trezorier al organizatiei a fost Vasile Lupascu.

Conform statutului, vor rezulta mai multi vicepresedinti alesi pe zone electorale. Favoriti in aceasta cursa sunt, printre altii Maricel Popa, secretar de stat in Ministerul Economiei, consilierul judetean Silviu Macovei, Costica Postarnac, primarul comunei Ipatele, Ionel Vatamanu, primarul orasului Targu Frumos, Bogdan Alexa, un social democrat din zona Pascani, consilierul judetean Cristian Stanciu. Pentru zona Podu Iloaiei ar putea fi luat in calcul Costel Ungureanu, apropiat de noua conducere a PSD Iasi. Zona municipiului Iasi ar urma sa fie coordonata de deputatul Sorin Iacoban. In structura noului BPJ va mai intra si primarul orasului Harlau, Constantin Cernescu, presedintele Ligii Alesilor Locali ai PSD Iasi. Conform unei directive interne, social-democratii vor sa scape de membrii cu probleme penale, acestia fiind trecuti pe linie moarta. Din noul Birou ar urma sa mai faca parte si consilieri municipali, printre care Catalin Bulgariu si Gabriel Harabagiu. De altfel, componenta BPJ ar urma sa fie marita, din noua structura urmand a mai face parte si primarii comunelor Dobrovat, Catalin Martinus, Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca, dar si Liviu Teodoreanu, primarul comunei Bivolari. Ceilalti parlamentari ai PSD Iasi vor fi si ei prezenti la sedintele noului BPJ, insa vor avea statut doar de invitati, asa cum este specificat in regulamentul intern al formatiunii politice.

Adauga un comentariu