Eveniment-Social

Batalie la cutite. PSD Iasi contraataca in scandalul cu viceprimarul Gabriel Harabagiu

Publicat: 11 apr. 2018
1

@ Continua razboiul in administratia ieseana @ Conducerea organizatiei judetene a PSD Iasi nu se lasa in disputa cu primarul Mihai Chirica si viceprimarul Gabriel Harabagiu @ Desi in prima instanta viceprimarul a reusit sa suspende ordinul prin care a fost lasat fara functie, PSD spera sa-l dea afara dupa recurs

Decizia instantei de a suspenda ordinul prefectului prin care viceprimarul Gabriel Harabagiu se poate intoarce in Palatul Roznovanu a provocat un nou razboi in mediul politic si cel administrativ. Liderii organizatiei judetene a PSD Iasi au explicat ca desi respecta decizia Tribunalului Iasi, situatia nu este deloc normala. Cei din PSD au reclamat faptul ca viceprimarul nu mai este membru de partid si ca ocupa abuziv un loc de drept al forului social-democrat.

"PSD Iasi a luat act de decizia instantei cu privire la suspendarea temporara a ordinului emis de Institutia Prefectului Judetului Iasi de încetare a mandatului consilierului local Gabriel Harabagiu. PSD Iasi respecta aceasta prima decizie a instantei si asteapta judecarea pe fond a cauzei. Nu putem sa nu ne întrebam, totusi, începând de astazi (ieri-n.r.) si pâna în data de 20 aprilie, ce formatiune politica va reprezenta consilierul local Gabriel Harabagiu? Dupa ce acesta s-a dezis în mod clar de programul local de guvernare propus de PSD Iasi, dar si de cel national al PSD, organizatia judeteana Iasi se afla acum în imposibilitatea de a numi un consilier local si ulterior un nou viceprimar, asa cum au stabilit iesenii prin vot în vara anului 2016", au aratat cei din organizatia judeteana a PSD Iasi, condusa de Maricel Popa, actualul presedinte al Consiliului Judetean.

In plus, social-democratii au spus si ca intre primarul Mihai Chirica si viceprimarul Gabriel Harabagiu este o relatie speciala si ca cei doi si-au vazut doar de propriile interese si nu de cele ale iesenilor.

"De asemenea, ce îl mai recomanda pe consilierul local Gabriel Harabagiu sa ocupe în continuare si functia de viceprimar al Iasului? Poate doar relatia de prietenie si cumetrie care îl leaga de primarul Mihai Chirica, pentru ca altfel, despre proiecte în beneficiul si folosul iesenilor nu poate fi vorba. Sunt aproape doi ani de când administratia locala condusa de Mihai Chirica si Gabriel Harabagiu nu a prezentat iesenilor niciun proiect major concret. Ba mai mult, desi din interiorul organizatiei au fost trase numeroase semnale de alarma cu privire la poluarea din municipiu, traficul rutier infernal înregistrat pe tot parcursul zilei, dar si în ceea ce priveste starea precara a drumurilor din municipiu, am constatat ca preocuparea cea mai importanta a celor doi era lupta de imagine cu Liviu Dragnea si întretinerea unor mascarde politice marunte la nivel local", au mai mentionat liderii PSD Iasi.

Social-democratii au insa speranta ca la recurs magistratii vor accepta contestatia Prefecturii si astfel actualul viceprimar va trebui sa plece din primarie.

"Precizam faptul ca în pofida celor afirmate de Gabriel Harabagiu în apararea sa, PSD Iasi a respectat întru totul pasii necesari pentru excluderea unui membru al PSD, precum si statutul organizatiei si codul de etica, iar Institutiei Prefectului Judetului Iasi i-au fost transmise toate documentele conform prevederilor legale pentru emiterea ordinului de încetare a mandatului de consilier local. Suntem convinsi ca în data de 20 aprilie decizia instantei va respecta hotarârea politica a PSD Iasi si va scapa Iasul de un fariseu cocotat pe o functie publica, nu datorita aptitudinilor si calitatilor administrative, ci exclusiv a faptului ca este prietenul fidel al cumatrului Mihai Chirica", au incheiat cei din PSD.

Citeste si : Rasturnare de situatie! Primaria Iasi, aruncata in aer de o sentinta data ieri la Tribunal! Culisele unui razboi fara precedent in politica ieseana!

Comentarii
  • Habarnagiu, chiar asa prost esto? Lasai dracu si pleaca acasa cai mai bine pt tine. Daca ramai vice se scurteaza timpul pana ce vei avea lantisoare la maine, din alea cu cheie. Cu pamantu lu soacrata a fost printre cele mai importante probleme de rezolvat – lai adus in Moara de Foc langa spitalul regional. Afacere de milioane de euro. Asai? Plus spagile pe autorizatii. Ce spui? Te leaga? binear fi ca sa dai raspunsuri corecte, Si sa ramana timp si sa te indrepti dupa vreo 10 ani ascuns, Hai pa, gajaiala! te asteptam la universitate din Copou, pe dr. vicol.

  • „PSD Iasi si va scapa Iasul de un fariseu cocotat pe o functie publica, nu datorita aptitudinilor si calitatilor administrative, ci exclusiv a faptului ca este prietenul fidel al cumatrului Mihai Chirica”, au incheiat cei din PSD. ……si va veni altul care nu s-a remarcat cu nimic ci doar ca s-a dovedit un slogoi fidel lui Popa slugoi la randul lui marelui Dragnea. Lasati lucrurile asa cum sunt si lasati echipa primari-ei sa-si faca treaba.

Adauga un comentariu