News Flash:

Batalie pentru cumpararea de actiuni la Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra

14 Noiembrie 2003
1189 Vizualizari | 0 Comentarii
•Continuand planurile ambitioase de dezvoltare, Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra a hotarat majorarea capitalului social prin aport de numerar de la 457 miliarde de lei la 600 de miliarde, consolidandu-si astfel pozitia in randul bancilor din Romania. Domnul Emilian Tepelus, director Directie Strategie si Administrare Active si Pasive Bancare, ne-a raspuns cu aceasta ocazie la o serie de intrebari privind recenta majorare de capital si referitoare la strategia pe care banca o urmareste pe termen mediu si lung.

Ce a determinat Consiliul de Administratie al Bancii de Credit si Dezvoltare Romexterra sa ia decizia de majorare a capitalului social al bancii?

"Hotararea din 16 octombrie 2003 de a majora capitalul social a fost un pas necesar, facut in urma unei batalii acerbe intre actionarii bancii, interesati tot mai mult in cumpararea de actiuni si in insusirea unei cote majoritare a acestora. in acest moment, Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra are peste 117.000 de actionari, persoane fizice si persoane juridice, care provin in cea mai mare parte dintre salariatii din industria gazului metan, a petrolului precum si a intreprinderilor prestatoare de servicii in acest domeniu. Structura actionariatului cuprinde pe langa numeroase persoane fizice si societati din industria petrolului si a gazelor, printre care: SN Petrom, Distrigaz Nord si Sud, Transgaz, Romgaz, Grup FLSI Petrom, Grup INSPET, UPETROM SA. Majorarea de capital de la 457 miliarde de lei la 600 de miliarde a survenit in urma inchiderii celei de-a XIII-a emisiuni de actiuni, emisiune in cadrul careia au fost suprascrise si achitate integral un numar de 5.706.160 de actiuni cu o valoare nominala de 125.000 lei/actiune."

De ce credeti ca actualii si viitorii actionari, precum si clientii sunt atat de interesati in achizitionarea de actiuni la Romexterra?

"Un lucru important de precizat este faptul ca banca noastra este una dintre putinele banci comerciale din Romania avand capital majoritar romanesc. Dorinta tot mai mare a persoanelor fizice si juridice de a cumpara actiuni la Romexterra ne demonstreaza ca performantele reportate de banca, pe parcursul celor 10 ani de activitate, sunt recunoscute ca fiind foarte viabile. Deoarece de acum Romexterra reprezinta un punct de atractie pentru investitori, emisiunile de actiuni vor continua si in viitor, iar noi urmarim ca in martie 2004 capitalul social al bancii sa ajunga la 1.000 de miliarde de lei. Puncte in plus in investitia de incredere pe care actionarii si clientii o acorda bancii sunt castigate si de faptul ca Romexterra si-a indeplinit si continua sa-si indeplineasca cu cel mai mare profesionalism obiectivele pentru acest an".

Care sunt principalele obiective urmarite de Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra pentru acest an?

"Printre obiectivele pentru anul in curs se numara extinderea gamei de produse si servicii bancare, imbunatatirea calitativa a celor existente si modernizarea sistemului informatic care va asigura suportul pentru oferirea de servicii rapide on-line in conditii de siguranta si securitate maxime. Un alt plan, care pana la sfarsitul anului va fi indeplinit, este acela de dezvoltare a retelei teritoriale de la 24 la 33 de uniati teritoriale.
De asemenea, urmarim functionarea bancii si ca grup financiar, avand deja in componenta o societate de leasing (Romexterra Leasing) si o societate de servicii si intermedieri financiare (SSIF Romaxa), putand astfel oferi servicii integrate.

Planurile de viitor sunt la fel de ferme si indraznete?

Mersul foarte bun de pana acum al lucrurilor ne face sa afirmam cu certitudine ca strategia de dezvoltarea a bancii, inceputa in acest an, va continua in mod sustinut pana cel putin in anul 2006, Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra vizand deja in acest an dublarea cotei de piata si detinerea in anul 2006 a peste 4% din cota de piata din Romania.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012805 (s)