Local

Batalie pentru salile de nunti si botezuri in Iasi

Publicat: 19 mai 2014
1

@ Restaurantele din Iasi si din imprejurimi au fost rezervate cu cel putin un an inainte @ Cu toate acestea, administratorii spatiilor de petrecere sustin ca numarul nuntilor din Iasi este in scadere fata de anii precedenti

Sezonul nuntilor a inceput, iar restaurantele cu staif din Iasi si din imprejurimi au fost rezervate cu cel putin un an inainte de catre cei care doresc sa se casatoreasca. La majoritatea localurilor din Iasi, unde se poate organiza un astfel de eveniment, nu mai sunt libere decat zilele de duminica sau vineri, in lunile de toamna si au inceput deja rezervarile pentru anul 2015 si chiar 2016. Cuplurile care s-au decis pe ultima suta de metri ca vor sa se casatoreasca si sa-si organizeze nunta la unul dintre restaurantele din municipiu in 2014 nu au prea multe variante. La localurile cele mai cautate din Iasi sunt ocupate toate zilele de sambata din lunile de vara si chiar cele din lunile septembrie, octombrie. La Popas Pacurari nu este libera nici macar o zi de duminica in iunie, iulie, august si septembrie, iar unii dintre viitorii miri au facut rezervari cu doi ani inainte. La Castel, in zona Bucium, una dintre cele mai cautate locatii din oras, este aceeasi situatie, nicio zi libera pana spre sfarsitul lunii octombrie. Restaurantul Traian mai are libere cateva zile de duminica sau vineri pentru acest sezon.

„Restaurantul este ocupat tot sezonul. Mai sunt libere doar cateva zile de duminica. Lucram la oferta pentru anul viitor si deja avem incheiate contracte pentru anii 2015 si 2016. Cu toate acestea, nuntile organizate la noi sunt mai putine fata de anii trecuti cand aveam ocupate, in plin sezon, si zilele de duminica sau vineri. Asta se intampla, probabil si din cauza faptului ca sunt mai multe locatii, iar cererea se imparte”, a spus Liliana Balan, manager restaurant Traian. Meniul pleaca aici de la 220 de lei, pe langa diferitele feluri de mancare fiind incluse si o serie de gratuitati, de la camerele matrimoniale, pana la pachetul SPA pentru viitoarele mirese. Si la restaurantul din incinta hotelului Moldova, locurile libere in zilele de sambata nu sunt usor de gasit. Cei care vor sa isi faca nunta in 2014 trebuie sa se multumeasca cu cateva zile de duminica. „Mai avem libere cateva duminici pentru vara asta. Zilele de sambata sunt ocupate pana in septembrie. Am inceput deja sa facem programari pentru anul viitor. Intr-adevar cererea este mai redusa fata de anii precedenti”, a spus Angelica Stanciu, sef restaurant Moldova.

Comentarii
Adauga un comentariu