News Flash:

Bate vantul prin barurile si bodegile din oras

18 Martie 2009
1273 Vizualizari | 2 Comentarii
Bate vantul prin barurile si bodegile din oras
• Dupa cum spun reprezentantii barurilor si restaurantelor iesene, vanzarile au scazut in primele trei luni ale anului cu pana la 40 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut • Odata cu scaderea vanzarilor, patronii au fost nevoiti sa renunte la o parte din salariati si la stimulentele pe care le ofereau acestora
Criza economica i-a determinat pe ieseni sa reduca considerabil bugetul alocat iesirilor la o bere cu prietenii sau la o pizza in oras. Dupa cum spun reprezentantii barurilor si restaurantelor iesene, vanzarile au scazut in primele trei luni ale anului cu pana la 40 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Iesenii nu mai cheltuie ca in anii trecuti sume consistente in baruri si restaurante. Vanzarile au scazut foarte mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Nici macar la evenimente speciale numarul clientilor nu mai este acelasi. Anul trecut, de Sf. Valentin sau pe 1 si 8 Martie, toata sala era plina. Am fost nevoiti sa facem rezervari. In acest an, numarul clientilor a fost mult mai mic. Si consumatia facuta de acestia a scazut cu 20 - 25 la suta. In primele trei luni ale acestui an, incasarile au scazut cu aproape 40 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Valentin Nechifor, barman intr-un restaurant din Tudor Vladimirescu. Scaderea vanzarilor a determinat multi patroni de baruri si restaurante din Iasi sa reduca numarul angajatilor si chiar sa le micsoreze salariile celor care au ramas. "Pana luna trecuta, eram cinci ospatari pe tura. Acum am ramas numai trei. Bonurile de masa pe care le primeam pe langa salariu au fost eliminate inca de anul trecut. A scazut foarte mult numarul clientilor, iar consumatii de o suta lei la o singura masa se mai intampla foarte rar. Au scazut atat vanzarile la bauturi alcoolice, cat si la bucatarie", a spus Elena, ospatar la un restaurant din cartierul Alexandru cel Bun. Dupa cum spune aceasta, iesenii au devenit mult mai zgarciti si in ceea ce priveste bacsisul. "In vara anului trecut, primeam bacsis de la cel putin jumatate din numarul clientilor, iar acesta se ridica la 5 - 7 la suta din valoarea consumatiei. Practic, intr-o luna, mai scoteam un salariu din atentiile clientilor. Acum insa, situatia s-a schimbat. Bacsisul se rezuma la cel mult 2 lei si il lasa doar unul din patru sau cinci clienti", s-a plans Elena. Nici bodegile de cartier, care in general au aceiasi clienti in fiecare zi, nu o duc mai bine. Chiar daca numarul clientilor a ramas constant, pretentiile si consumatia facuta de acestia au scazut drastic. "Noi avem clientii nostri fideli. Mai dam si pe datorie. Cu toate acestea, politica clientilor s-a schimbat foarte mult. Consumatia s-a injumatatit, iar ca produse, fiecare cauta ce e mai ieftin", a precizat Marinela Apavaloaiei, reprezentanta unui bar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

o clienta  | #61885
dupa parerea mea autorul acestui articol nu prea iese prin oras...domnule ciprian iesi tu joi, vineri sau sambata prin oras si vezi ce frumos te plimbi 2-3 ore ca sa gasesti un loc unde sa bei un "suc"..asta in cazul in care nu ti-ai facut in prealabil o rezervare....si apoi mai vedem daca mai ai cum sa mai scrii astfel de articole...nu spun ca ceea ce ai scris nu contine un dram de adevar dar macar schimba titlu`
beutura prietenul romanului  | #61886
eu nu as prea crede...
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2917 (s) | 23 queries | Mysql time :0.165605 (s)