Dulciuri

Batoane de ovaz si fructe confiate

Publicat: 25 ian. 2012

Ingrediente:

 2 cani ovaz
 1/2 cani nuci, fistic, migdale sau alune tocate
 3/4 cani fructe confiate tocate (caise, capsuni, stafide, afine, prune etc)
 1 si 1/4 cani lapte
 1 lingurita esenta vanilie
 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Combina toate ingredientele uscate intr-un castron. Adauga apoi laptele si esenta de vanilie si amesteca totul bine cu o lingura de lemn.

Lasa compozitia sa stea 10-15 minute. Intre timp, tapeteaza o tava cu hartie de copt si porneste cuptorul la foc mediu.

Toarna amestecul in tava, intinde-l cu o lingura astfel incat sa aiba o grosime de 2-3 cm si pune-l la cuptor pentru 30-40 minute sau pana se rumenesc. In functie de cuptor, s-ar putea sa trebuiasca sa intorci batoanele.

Taie-le cat timp sunt calde. Serveste-le cu lapte condensat seara, ca gustare sau dimineata, cu un ceai verde parfumat.
sursa reteta si fotografie: Batoane de ovaz si fructe confiate



loading...

Adauga un comentariu