Local

Batran beat la volan prin centrul Iasului

Publicat: 23 iul. 2015
1

Politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au oprit pentru control un iesean in varsta de 67 de ani, Gheorghe P., ce se afla la volanul unui autoturism pe strada Sfântul Lazar. Întrucât emana halena alcoolica, acesta a fost testat, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Batranul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sange.
În urma aventurii sale, acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

Tot in cursul zilei de miercuri, echipajele Biroului Rutier Iasi au organizat o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere comise pe fondul traversarii neregulamentare, precum si neacordarii prioritatii de trecere pietonilor. În cadrul actiunii au fost aplicate 128 de sanctiuni contraventionale în valoare de aproximativ 7.500 lei, fiind retinute 9 permise de conducere.

„Politistii au depistat conducatorul unui autovehicul, T.C., de 41 de ani, din municipiul Iasi, în timp ce a condus pe strada Libertatii, iar la o trecere pentru pietoni nu a acordat prioritate persoanelor care traversau regulamentar. Barbatul a fost sanctionat cu amenda în valoare de 420 lei, fiindu-i retinut permisul de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 30 zile”, au declarat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.
Adauga un comentariu