Titlurile zilei

Bătrân de 90 de ani, închis ca un animal în propria casă din Copou! Vecinul l-a sufocat cu un gard până în ușă, după ce a venit cu jandarmii. Bărbatul: „Dacă murim, cum ne scoate de aici?” – FOTO

Publicat: 21 oct. 2021
Desfășurări de forțe cu jandarmi și executori judecătorești la proprietatea lui Mihai Popescu din Copou, municipiul Iași
Mihai Popescu, în vârstă de 90 de ani, nu mai poate ieși din casă din cauza gardului construit de vecini

Un bătrân de 90 de ani, fost profesor, este terorizat de vecin în propria casă din Copou. Vecinul a construit un gard care i-a blocat ieșirea din propria casă. Ieri a fost picătura care a umplut paharul. Supărat, bărbatul amenință cu greva foamei. Locuiește în zonă din anul 1973, perioadă în care a avut puține conflicte cu vecinii

Scandalul din cartierul Copou continuă. Mihai Popescu, în vârstă de 90 de ani, fost profesor de istorie, acuză în continuare vecinul că încearcă să-l sufoce după ce a construit un gard în curtea comună. Totul a început pe data de 30.09.2021. Atunci, jandarmii și un executor judecătoresc au venit la adresa din George Coșbuc, nr.18, în apropierea sediului Poliției de Frontieră Iași, pentru a pune în aplicare o sentință judecătorească. Casa are o suprafață de 186 de metri pătrați, cu un teren aferent de 659 de metri pătrați.

În 1973, Mihai Popescu a cumpărat două treimi din proprietate, urmând ca cealaltă treime să fie deținută de Tatiana Pascaru. Acum, moștenitorii Tatianei Pascaru s-au gândit să împartă și curtea comună. Așa că, la data amintită, s-au apucat de construit gardul și nu au mai permis accesul lui Mihai Popescu în curte. Acesta a fost nevoit să sară gardul pentru a ajunge la muncitori, în speranța că va opri lucrările. Însă nu a reușit. În trecut a fost prezentat și cazul unui dezvoltator imobiliar care a amenințat o bătrână, totul pornind de la o bucată de teren.

Gardul a ajuns în scările bătrânului, acum sechestrat în casă

În cursul zilei de ieri, 20.10.2021, filmul s-a repetat. De data asta, Ștefan Filoș, soțul moștenitoarei Mihaela Filoș, a cerut echipelor de muncitori să prelungească gardul chiar până în pereții casei. Mihai Popescu amenință că va intra în greva foamei, nemulțumit de atitudinea vecinului și a autorităților.

„Au construit până la ușa mea, nu mai am pe unde ieși, doar prin spate. Au venit aceiași jandarmi și nu mă lăsau să mă opun. Am sunat la 112 și au zis că trimit echipaj, le-am spus să încheie un proces-verbal. Au venit la fața locului. Vreau să fac greva foamei, sunt hotărât. Mă bazez pe cele 6 hotărâri date de instanță. Am invitat pe judecători să vină la fața locului, dar nu au venit. Nu mai avem nicio perspectivă în stradă. E jale aici, exact ca la închisoare. S-au comportat ca animalele sălbatice care își ocupă habitatul. Cum se poate așa ceva? Eu am sentințe judecătorești care îmi dau dreptate. Cum să închizi curtea care tot timpul a fost așa?”, a declarat Mihai Popescu.

Mihai Popescu este nevoit să facă altă poartă în gard

Singura soluție pentru Mihai Popescu este să construiască altă poartă. Dar, acesta refuză, pe motiv că nu se simte îndreptățit. Acesta spune că totul trebuie să fie ca înainte, casă cu o curte comună, fără delimitare.

„Degeaba fac poartă dacă am terasă unde intru în casă. Mâine, poimâine mă pot aștepta să pună lacăte pe porțile principale. Dacă murim, cum ne scoate de aici? E sfârșitul lumii pe Coșbuc, 18. Așa ceva nu se poate”, a mai spus Mihai Popescu.

Treimea din casă, deținută de familia Filoș, ar urma să fie transformată într-un birou, unde își va desfășura activitatea Cosmin Filoș. La un moment dat, Mihai Popescu a fost amenințat cu internarea la institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași dacă se opune punerii în aplicare a sentinței judecătorești. Rămâne de văzut dacă reclamația lui Mihai Popescu va avea ecou în instituțiile abilitate să rezolve această situație. În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat alt caz, în care doi vecini s-au certat de la un gard.

Comentarii
Adauga un comentariu