Titlurile zilei

Bătrân din Iași, ucis cu bestialitate pentru 4.000 de euro. Nimeni nu se aștepta ca autorul să fie acest tânăr! După ce a jefuit pensionarul, individul a fugit în Brașov, pentru a se distra – FOTO

Publicat: 24 nov. 2021
Locul în care a avut loc crima și suspectul
Un tânăr din județul Iași a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, sub acuzația de omor

Un tânăr în vârstă de 27 de ani va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat de comiterea unei crime. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Gabriel Roman, sub acuzația de omor. Potrivit anchetatorilor ieșeni, tânărul ar fi jefuit victima de 87 de ani de suma 20.000 de lei și a fugit la Brașov, să se distreze

Crimă sângeroasă, petrecută în județul Iași! Un bătrân a fost ucis recent cu bestialitate pentru aproximativ 4.000 de euro. După ce a jefuit pensionarul, individul a fugit în Brașov, pentru a se distra. Acum, tânărul în vârstă de 27 de ani va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat de comiterea crimei.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis ieri în judecată pe Gabriel Roman, sub acuzația de omor. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Tânărul Gabriel Roman, acuzat de omor

Anchetatorii ieșeni au precizat că tânărul Gabriel Roman a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva săptămâni. Potrivit oamenilor legii, tânărul de 27 de ani a jefuit victima de 87 de ani de suma 20.000 de lei (4.000 de euro) și a fugit la Brașov, să se distreze! Odată cu prinderea suspectului, procurorii ieșeni au stabilit și cum a avut loc crima.

„În seara zilei de 31 octombrie 2021, inculpatul, care a consumat băuturi alcoolice, a decis să sustragă o sumă de bani din casa victimei. Inculpatul a pătruns pe timp de noapte în curtea casei victimei și a așteptat ca aceasta din urmă să adoarmă. Mai apoi, inculpatul a pătruns în locuință, dar a fost surprins de victima în vârstă de 87 de ani. În acel moment, victima a fost lovită de inculpat cu pumnii și picioarele în zona capului și a corpului. De asemenea, la un moment dat, inculpatul a strâns victima de gât, provocându-i leziuni incompatibile cu viața”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanul a fugit cu 4.000 de euro din casa victimei

Procurorii au mai stabilit că, după comiterea crimei, tânărul de 27 de ani a găsit și banii pe care voia să îi fure din casa octogenarului.

„Inculpatul a descoperit suma de aproximativ 20.000 de lei (4.000 de euro), pe care a luat-o cu el și a plecat. Victima a fost descoperită a doua zi, respectiv pe data de 1 noiembrie 2021, de către un consătean, care a anunțat Poliția. De asemenea, inculpatul a fost prins în localitatea Brașov și a fost dus la audieri. Acolo, el a recunoscut comiterea faptei. Acesta a fost reținut vineri, 5 noiembrie 2021, pentru 24 de ore, iar, pe 6 noiembrie 2021, a fost dus în fața Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Totul a ieșit la iveală după ce un ieșean a fost găsit fără suflare în propria casă pe 1 noiembrie 2021. Mihai D. avea 87 de ani, iar pe trupul său s-au găsit mai multe urme de violență. Vecinii acestuia au spus că a fost vorba despre o crimă, însă nu au auzit vreun zgomot din casa ieșeanului. Ei au mai afirmat că motivul pentru care ieșeanul a fost ucis îl reprezintă o sumă importantă de bani, pe care octogenarul o avea strânsă în casă. Bărbatul jefuit locuia singur într-o casă de la marginea comunei Mogoșești, județul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu