Local

Batranica jefuita dupa ce in casa au intrat doi falsi cumparatori

Publicat: 07 mart. 2016
1
Ieri, la data de 6 martie 2016, politistii din Popricani au fost sesizati de o femeie, de 92 de ani, din comuna mentionata, care a reclamat ca, in cursul diminetii, persoane necunoscute au patruns in curtea locuintei fara drept, apoi in locuinta, de unde au sustras o suma de bani. Politisii deplasati la fata locului au stabilit ca in jurul orei 9:00, doi barbati, sub pretextul ca doresc sa cumpere cupoane de transport CFR si profitand de varsta inaintata a victimei i-au sustras dintr-o camera suma de 5.800 lei. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul infractiunii de furt calificat.
„Prezentam cateva masuri eficiente care ii descurajeaza pe acesti infractori, dar care pot conduce si la identificarea cat mai rapida a celor care comit astfel de furturi. Aceste reguli sunt destinate in special celor care locuiesc in mediul rural, dar nu numai. De obicei, acesti infractori sunt persoane straine de localitatea ta. De cele mai multe ori ei actioneaza pe raza mai multor judete, altele decat cele unde locuiesc. Nefiind indiferent si dand dovada de vigilenta te protejezi in primul rand pe tine, dar si pe rudele tale, vecinii tai, mai ales pe cei care sunt in varsta.
Trebuie sa fii atent la persoanele straine de localitatea ta, mai ales daca observi ca bat la portile oamenilor sub diverse motive. Retine semnalmentele acestora, precum si alte aspecte cum ar fi bunurile pe care le vand sau autorismul cu care se deplaseaza. Discuta permanent cu rudele si vecinii care sunt in varsta si reaminteste-le regulile de siguranta personala si cui trebuie sa acorde accesul in curte si locuinta. Anunta imediat autoritatile locale (politia, primaria) atunci cand observi persoane/comportamente suspecte sau cand afli de comiterea infractiuni”, spun reprezentantii IPJ Iasi.
Adauga un comentariu