Eveniment-Social

Batranul din Iasi care si-a dat foc a murit. Un alt barbat este in stare critica, dupa ce a facut acelasi gest

Publicat: 06 sept. 2016
1

Ieseanul internat la sfarsitul saptamanii trecute, in stare critica, la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, dupa ce si-a dat foc cu benzina, a decedat. Medicii de la Clinica de chirurgie plastica si reconstructiva au incercat sa-i salveze viata, dar eforturile acestora au fost zadarnice. Barbatul, in varsta de 70 ani, avea arsuri pe 80 la suta din suprafata corporala. Nu se stie care a fost motivul ce l-a determinat pe batran sa recurga la acest gest extrem.

 Luni seara, un alt batran a fost transportat la unitatea medicala ieseana, in stare la fel de grava, dupa ce a suferit arsuri grave pe o suprafata mare a corpului. Prognosticul medicilor privind sansele de supravietuire ale barbatului este foarte rezervat. Barbatul, in varsta de 77 ani, din comuna Delesti, din judetul Vaslui, a incercat sa se sinucida, dupa ce s-a certat cu niste vecini. Batranul a dat foc miristei si apoi s-a aruncat in flacari.

Asa au fost informati medicii de la Iasi. In Vaslui exista o alta explicatie. Se pare ca barbatul s-a autoincendiat din greseala. Acesta a mers sa aduca vitele de la camp si, la un moment dat, s-a oprit pentru a dat foc la spinii si gunoaiele de pe terenul sau, moment in care a fost cuprins de flacari. Localnicii ar fi auzit tipetele disperate ale batranului si i-au sarit in ajutor, dar abia au reusit sa-l scoata din foc.

„Pacientul care s-a autoincendiat a decedat din cauza arsurilor foarte grave, extinse pe aproape tot corpul. Pacientul de la Vaslui s-a autoincendiat, dupa ce s-a certat cu niste vecini. A dat foc la miristei si apoi s-a aruncat in foc. Starea de sanatate a pacientului este foarte grava, prognosticul fiind foarte rezervat. Pacientul are arsuri pe 55 la suta din suprafata corpului, este intubat, ventilat mecanic. Spitalul Floreasca din Bucuresti nu mai are locuri pentru a primi pacientii arsi. Astazi am fost contactati de colegii de la Focsani, pentru a prelua un pacient cu arsuri grave, dar nu l-am putut primi. Nu avem nici noi locuri. Din pacate, exista o problema cu pacientii cu arsuri. Noi facem eforturi pentru a asigura spitalizare pacientilor din regiune”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPUSMURD de la Spitalul Sf. Spiridon.

 
Comentarii
Adauga un comentariu