Eveniment-Social

Batut in cuie. Pod cu patru benzi langa Strandul Municipal

Publicat: 20 nov. 2018
1

Noi investitii derulate in municipiu. Recent, sefii din Palatul Roznovanu au emis mai multe autorizatii de construire si certificate de urbanism necesare demararii unor proiecte de infrastructura rutiera sau pietonala.

O prima investitie care a primit autorizatia de construire este podul cu patru benzi carosabile din strada Sarmisegetuza, în zona Strandului Municipal.

Pe 5 octombrie a avut loc semnarea contractului de lucrari pentru construirea acestui obiectiv cu firma SC Geiger Transilvania SRL, cea care a câstigat licitatia cu o oferta de 6.5 milioane lei. Podul urmeaza sa faca legatura dintre strada Sarmisegetuza, în dreptul intersectiei Zimbru, si stradela Sofia Nadejde din Cicoarei, peste Bahlui. Proiectul tehnic prevede executia unui pod din beton armat cu lungimea totala de 60,7 metri, cu trei deschideri. Acesta va avea o latime de 19,4 metri, din care 14,8 metri – patru benzi carosabile, iar 1,5 metri – trotuare si un spatiu de siguranta.

"Tot în cadrul Programului general de regenerare, civilizare si integrare urbana a zonei Cicoarei, municipalitatea ieseana a eliberat autorizatia de construire pentru efectuarea canalului de evacuare a apei pluviale în zona Cicoarei. Pe 29 octombrie, primarul Mihai Chirica a semnat contractul pentru implementarea acestor lucrari cu SC Constructii Feroviare Drumuri Poduri SA, cea care a câstigat licitatia cu o oferta de 842.429 lei, cu TVA. Termenul de executie a lucrarilor este de 12 luni de la data semnarii contractului. Autorizatii de construire au primit si lucrarile de modernizare a strazilor Transilvaniei si Olteniei, pachet din care face parte si strada Semanatorului. Contractul de executie a lucrarilor a fost câstigat în luna octombrie de asocierea SC Mecon Iasi SRL – SC Conest SA, cu o oferta financiara de 2.1 milioane lei. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 24 de luni de la data semnarii contractului", au aratat reprezentantii municipalitatii iesene.

Certificate de urbanism au fost eliberate pentru obiective de investitii, precum cele de reabilitare si modernizare a sectie ATI si bloc operator pentru transplant, din cadrul Spitalului Clinic "C. I. Parhon" si realizarea unei incinte în vederea executiei obiectivului privind amenajarea ruinelor Curtii Domnesti, punct muzeal si functiuni complementare.

Citeste si: Contract de milioane de lei. Primul pod peste Bahlui va fi ridicat in zona Cicoarei – GALERIE FOTO

"Au primit certificate de urbanism si doua din cele sapte proiecte care au primit cofinantare din partea Ministerului Culturii în cadrul Programul Centenar al Primariei municipiului Iasi, anume Restaurarea mormintelor din Cimitirul Eternitatea ale medicilor ieseni cazuti în Primul Razboi Mondial, in valoare de 150.000 de lei, respectiv reabilitarea Monumentului Eroilor din Primul Razboi Mondial din Galata, de 2.000.000 de lei", au mai spus cei din Primaria Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu