Remedii naturiste

Bautura ancestrala impotriva constipatiei

Publicat: 26 iul. 2018
25

Otetul de cidru de mere, denumit si "elixir pentru tinerete", are multe virtuti. In caz de constipatie, aceasta promoveaza dezvoltarea si reinnoirea florei intestinale, facilitand in acelasi timp digestia. Acest remediu al bunicii a fost folosit de generatii pentru a lupta impotriva constipatiei.

Umpleti un pahar cu apa calduta. Adaugati otet de cidru si, eventual, miere. Se amesteca si se bea 30 minute inainte de masa. Clatiti-va gura dupa ce ati baut aceasta potiune pentru a evita deteriorarea smaltului dintilor. Ingrediente necesare: 2 linguri otet de cidru, o lingura miere pentru a inmuia gustul (optional), 200 ml apa calda.

Puteti bea aceasta bautura ancestrala o data pe zi timp de o saptamana. Aveti grija, utilizarea acestui remediu din trecut trebuie evitata in cazul ulcerului gastric sau al arsurilor la stomac.

Otetul din cidru de mere a fost considerat a fi un remediu vital pentru sanatatea organismului timp de secole. Se crede ca a fost folosit cu scopul de a trata diverse afectiuni, inca de acum 10.000 de ani in urma. Babilonienii, grecii si japonezii sunt doar cateva dintre civilizatiile despre care se crede ca au folosit otetul din cidru de mere cu scopul de a conserva alimentele si ca elixir de vindecare.

Care este diferenta dintre otetul din cidru de mere si otetul de mere conventional? Otetul din cidru de mere este genul de otet de care vom vorbi. Acesta este tulbure, de o culoare mult mai bogata si prezinta mici sedimente care plutesc in interiorul sticlei. Aceste sedimente denumite “mama”, sunt enzimele benefice si bacteriile prietenoase pentru sistemul tau digestiv, acestea fiind cele care promoveaza vindecarea. Otetul de mere obisnuit este mult mai deschis la culoare si nu detine astfel de sedimente benefice. Acest tip de otet este supus unui proces de pasteurizare, un proces de incalzire, proces prin care sunt distruse aceste sedimente si lipsindu-l pe acesta de adevaratele proprietati ale otetului din cidru de mere.

Adauga un comentariu