Culinar

Băutură făcută în casă – Sirop de zmeură

Publicat: 03 iul. 2020

Pentru cei care sunt adepţii stilului de viaţă raw-vegan, această reţetă de sirop de smeură nefiert este binevenită. Sfatul nostru este, dacă vi se pare prea mult zahăr, este să nu îl înlocuiţi totuşi cu miere pentru că aceasta îi dă gust de medicament. Fiind sirop, într-adevăr, cantitatea de zahăr trebuie să fie mai mare! veţi obţine cam 3 litri de sirop!

Ingrediente:

  • 1 kg zmeură
  • 10 g sare de lamaie
  • 700 ml apa rece
  • 2,250 kg zahar tos

Mod de preparare:

Pasezi cu blenderul ori mixerul toată cantitatea de zmeură. Amesteci cu apa şi sarea de lămâie. Acoperi cu un prosop curat sau un tiforn şi laşi aşa până a doua zi. Amesteci conţinutul şi îl strecori. Torni zahărul peste sirop şi amesteci bine până se dizolvă. Îl mai strecori o dată pentru a elimina eventualele cristale de zahăr care s-ar putea să nu se dizolve şi gata siropul de zmeură nefiert.





Adauga un comentariu