Remedii naturiste

Bautura mexicana eficienta in reducerea colesterolului si glicemiei

Publicat: 21 nov. 2018
25

O bautura elaborata de cercetatori mexicani pe baza de Vicia faba – o planta leguminoasa, cunoscuta popular ca bob – care are gust de cafea si o consistenta asemanatoare laptelui, s-a dovedit eficienta impotriva colesterolului, trigliceridelor si glucozei.

Efectele acestei bauturi, care are o consistenta similara laptelui, a fost testata intr-un studiu pe soareci, avand un regim alimentar bogat in calorii si colesterol, potrivit informeaza Institutul Politehnic National (IPN) din Mexico, preluat de agerpres.ro. In urma consumului bauturii pe baza de bob s-a remarcat o reducere a nivelului de colesterol, glucoza si lipoproteine la soarecii de laborator, au declarat Cristian Jiménez Martínez si Luis Sergio Munoz Carrillo, cercetatori la Scoala Nationala de Stiinte Biologice din cadrul IPN. „A fost un experiment care a durat doar sapte zile, totusi s-a observat o reducere a nivelurilor de colesterol, trigliceride si glucoza, ceea ce ilustreaza efectul benefic pe care il are aceasta proteina hidrolizata de faba“, a asigurat Munoz. In urma consumului bauturii pe baza de bob s-a remarcat o reducere a nivelului de colesterol, glucoza si lipoproteine la soarecii de laborator, au declarat Cristian Jiménez Martínez si Luis Sergio Munoz Carrillo, cercetatori la Scoala Nationala de Stiinte Biologice din cadrul IPN.

Pentru a elabora bautura, se selectioneaza boabele de faba care sunt macinate pentru a rezulta o faina, din care este eliminata grasimea pentru a realiza acest lichid avand un pH ajustat  – gradul de aciditate. In partea finala a procesului se adauga sucraloza ca indulcitor, pentru ca bautura sa aiba un nivel caloric cat mai scazut. Bautura rezultata are un aspect similar laptelui si se recomanda sa fie bauta rece. Bautura trebuie sa fie insotita de o dieta sanatoasa si se recomanda sa se consume minimum 200 de mililitri pe zi, a explicat Jiménez Martínez.





Adauga un comentariu