Sport

Bayern a dat doua lovituri pe piata transferurilor

Publicat: 28 aug. 2014
1

Sosit miercuri la Munchen, internationalul marocan Mehdi Benatia a efectuat vizita medicala înainte de a semna în cursul serii un contract pe cinci ani, valabil pâna în 2019, cu Bayern.

Este o enorma oportunitate pentru mine. Eu joc în cele mai mari cluburi din lume„, a declarat Benatia (27 ani), care va purta nr. 5 la campioana Germaniei. La rândul sau, directorul sportiv Matthias Sammer s-a declarat „încântat ca Mehdi a optat pentru noi. El a asigurat ca Bayern are deplina încredere în acest fundas robust, care are calitatile necesare pentru a juca la Bayern„, a adaugat Sammer.

Venirea lui Benatia raspunde nevoii antrenorului Pep Guardiola de a suplini absenta spaniolului Javi Martinez, care a suferit o ruptura de ligamente încrucisate la genunchiul drept si va fi indisponibil cel putin pâna la finele anului.

Benatia a calificat drept „un vis” oportunitatea de a juca la Bayern, concretizata marti de anuntul unui acord cu AS Roma pentru transferul sau în Bavaria, într-un interviu acordat miercuri dimineata canalului sportiv german Sport 1.

Bayern este dotat cu un super efectiv. Este un vis de a putea face parte din acest efectiv„, a declarat jucatorul originar din Courcouronnes (regiunea pariziana), trecut pe la Marseille si Clermont. El si-a început aventura în Italia în 2010 la Udinese, înainte de a se alatura Romei trei ani mai târziu. Suma vehiculata pentru acest transfer se ridica la 26 milioane de euro, conform presei germane si italiene.

Altfel, internationalul spaniol Xabi Alonso este pe picior de plecare de la Real Madrid, echipa cu care a cucerit Liga Campionilor în sezonul trecut, viitoarea sa destinatie fiind Bayern Munchen, campioana en titre a Germaniei.

Mijlocasul, în vârsta de 32 de ani, urmeaza sa semneze un contract pe doi ani cu Bayern, formatie antrenata de spaniolul Pep Guardiola, care îi ofera un salariu brut de 10 milioane euro pe sezon.

Adauga un comentariu