Local

Baza de tratament Nicolina, printre preferintele pensionarilor ieseni

Publicat: 24 aug. 2011
1

Din totalul biletelor de tratament puse la dispozitia pensionarilor din judetul Iasi, aproximativ 15 la suta dintre locuri sunt alocate, pe baza preferintelor solicitantilor, in statiunea balneo-climaterica Nicolina. De exemplu, pentru ultima serie de bilete, pornind cu data de 30 august, din 422 de locuri, 64 au fost ocupate in baza de tratament din Iasi.

In momentul de fata, Casa Nationala de Pensii (CNP) mai detine 13 statiuni de tratament pentru pensionari, in judetele Iasi, Ialomita, Mehedinti, Timis, Dambovita, Salaj, Buzau, Valcea, Hunedoara, Covasna, Braila, Arad si Bihor. Celelalte statiuni pentru care pensionarii din Iasi pot opta sunt private, avand contracte incheiate cu CNP.
Hotelul Nicolina are o capacitate de 150 de locuri de cazare si o baza de tratament proprie, care valorifica un zacamant de ape minerale sulfuroase iodurate, clorurate sodice si hipotermale cu debit artezian, cu o concentratie ridicata de hidrogen sulfurat, de 331 miligrame pe litru. Pensionarii din judetul Iasi care aleg aceasta baza de tratament iau in considerare atat faptul ca distanta intre statiune si domiciliu este mica, cat si indicatiile medicilor. Baza de tratament de la Nicolina are capacitatea de a realiza cure pentru mai multe grupe de afectiuni, precum cele reumatice, post-traumatice, dermatologice, respiratorii, neurologice, vasculare periferice si ginecologice. Procedurile disponibile in unitatea medicala cuprind, printre altele, bai in apa sulfuroasa, bai galvanice, masaj subacvat, termoterapie, aerosoli si gimnastica medicala.

Biletele de tratament puse la dispozite de Casa Judeteana Iasi sunt pentru o perioada de 18 zile de cazare, cu mesele incluse. Pretul acestora reprezinta jumatate din valoarea pensiei pe o luna, restul fiind acoperit de Casa Nationala de Pensii.

Adauga un comentariu