Sport

Baza nautica de la Dorobant va gazdui timp de o luna cele mai tari competitii din Romania

Publicat: 16 aug. 2015
1

@ La Iasi, timp de o luna, cei mai talentati juniori vor încerca sa-si confirme valoarea pe parcursul mai multor concursuri nationale si internationale

Dupa Campionatele scolare, la Baza nautica Dorobant, au loc incepand de sambata întrecerile nationale, în care componentii loturilor reprezentative ale României vor lupta sub culorile cluburilor la care sunt legitimati. Vor fi 260 de canotori de la 20 de cluburi. Ei se vor întrece în 31 de probe, fiecare pe distanta de 2000 de metri.

Ambitiile sunt extraordinare având în vedere ca la start se vor alinia sportivii care au cucerit cele zece medalii (trei de aur, patru de argint si trei de bronz) la Campionatele europene de la Racice (Cehia) si Campionatele mondiale de la Rio de Janeiro (Brazilia) din aceasta vara, care vor dori sa contribuie substantial la succesele cluburilor din care fac parte.

Printre acestia se numara foarte multi tineri canotori care provin din judetele Moldovei sau care evolueaza la cluburile din Botosani, Falticeni, Suceava, Piatra Neamt si Iasi. Ciprian Tudosa si Mihai Ianos de la Colegiul National ”N. Gane” din Falticeni, Costin Pascari de la CSM Suceava sunt campioni mondiali si vicecampioni europeni în proba de 4 rame si au fost selectati de antrenori din comunele din zona Falticeni – Gura Humorului. Vor fi prezente la start si vicecampioanele mondiale si europene la dublu vasle Elena Logofatu si Nicoleta Pascanu, originare din Dumbraveni – Suceava, respectiv Murgeni – Vaslui, suceveanca Nicoleta Ancuta Bodnar, toate legitimate la Liceul ”Traian Lalescu” din Orsova, bacauanca Ana Grapinoiu, ultimele doua campioane europeane la patru vâsle.

Citeste si: Ieseanca Irina Dorneanu a ratat bronzul la Mondialele de canotaj

Vor concura si Anca Elena Filip (C.S.M. Iasi ), originara din Bivolari si Amalia Beres din Mogosesti – Siret  (Liceul ”Traian Lalescu” Orsova), cele doua alcatuind echipajul României de dublu rame, medaliat cu bronz la Campionatul European. Competitia va avea loc luni si marti de la orele 09.00 si 16:00, pentru ca miercuri sa aiba loc o singura reuniune de la ora 09:00.

Sandu Pop, secretarul general al Federatiei de canotaj a declarat: „Vor fi întreceri spectaculoase si invitam tinerii, dar si pe ceilalti iubitori de sport, sa vina la Baza nautica Dorobant. Acest spatiu a fost modernizat si ofera nu numai conditii de concurs deosebite, dar si posibilitati de vizionare optime. Iesenii aflati în concediu sau în vacanta pot petrece câteva ore agreabile pe malul lacului”.

Din 27 august, tot la Baza Nautica Dorobant de lânga Iasi, va avea loc „Cupa Federatiei Române de Canotaj”, iar din 12 septembrie sportivi juniori din opt tari se vor întrece în cadrul Balcaniadei.

Adauga un comentariu