Info Turism

Bazinul de la Delfinariu, plin cu monede. Turistii isi pun dorinte, iar pestii sunt pusi in pericol

Publicat: 25 iul. 2018
9

Unii turisti sunt greu de educat, dovada ca nu inceteaza sa arunce monede in bazinul pestilor exotici de la Delfinariul din Constanta. Gestul lor este un pericol pentru nisetri, crapi japonezi si chinezesti.

Angajatii au montat placute, prin care anunta, ca asa aduc ghinion si nu noroc, dar cateva dintre ele, au si disparut. Anul trecut, angajatii au scos peste 5 kilograme de monede din apa.

Dupa ce se incheie spectacolul celor doi delfini, bazinul cu pesti exotici devine principalul punct de atractie in complexul din Constanta.

Probabil dupa modelul practicat la Fontana di Trevi din Roma, multi vizitatori se roaga sau isi pun dorinte, apoi arunca monede in apa. Acest barbat si-a indemnat copiii sa-i urmeze exemplul. „Nu cred neaparat ca ma ajuta, dar avand in vedere ca tot arunca… am zis sa incercam si noi – sa fim sanatosi, o familie fericita.”

„Cred ca nu e in regula”, spune o femeie, „dar daca toata lumea a aruncat… asa am vazut ca se face.”

Angajatii ii roaga mereu pe turisti sa nu mai faca acest gest daunator pentru specii. Au montat si placute de avertizare, dar unele au fost furate. “Monedele aruncate in acest bazin poarta ghinion”, au scrius ei.

Valentina Antone, muzeograf: “Monedele in contact cu apa oxideaza schimbul ionic, poate influenta viata pestilor plus ca exista un stres suplimentar prin aruncarea repetata a acestora in apa.”

La sfarsitul sezonului estival 2017, angajatii Delfinariului au cules din bazin peste 5 kilograme de monede, arata stirileprotv.ro.

Romanii au fost surprinsi si cand aruncau monede si hartii de 1 leu si in lacul de la Manastirea Caraiman din Busteni sau in Lacul Balea din Fagaras. Din Fontana di Trevi, autoritatile italiene au cules in 2016, 1,5 milioane de euro, din monede. Legenda spune ca cine arunca in aceasta fantana bani si isi pune o dorinta, va ajunge sa viziteze din nou Roma, cetatea eterna a lumii.

Adauga un comentariu