Magazin

BBC despre HAGI: „Are stramosi romi”

Publicat: 19 iun. 2014
1

Cel mai important post de televiziune din Marea Britanie sustine ca Gica Hagi „are stramosi romi”.

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai buni fotbalisti romani din istorie, se regaseste pe o lista cu jucatori de origine roma care au facut cariera in acest sport.

Citeste si Fotografie SOCANTA cu tanarul roman linsat in Franta, publicata de presa britanica. ATENTIE

Jurnalistul britanic Oliver Wright a alcatuit aceasta lista scriind despre Rabbi Howell, primul jucator cu origini rome din nationala Angliei.

Ziaristul de la BBC sustine ca in Europa sunt mai multi actuali sau fosti jucatori cu origini rome, si-i enumera pe Gica Hagi, Eric Cantona, Andrea Pirlo, Hristo Stoicikov ori Ricardo Quaresma.

In privinta lui Gica Hagi, se stie ca acesta esta aroman, lucru recunoscut chiar de cel supranumit „Regele„.

Nu este prima oara cand se scrie despre Hagi ca este rom. La Cupa Mondiala din 1998, din Franta, francezii de la ziarul L’equipe au scris ca intreaga echipa nationala a Romaniei este compusa din tigani.

Citeste si Norvegia interzice cersetoria. Care vor fi pedepsele

„In orice caz, realizarile lor au facut destul de putin pentru a opri abuzul impotriva jucatorilor de etnie roma„, sustine BBC.

Gica Hagi are origini aromane, pe care le reprezinta cu mandrie, astfel ca informatia din articolul postului din Marea Britanie este eronata.

Nu este prima data cand apar astfel de asocieri. Etnia tiganeasca il revendica pe cel mai celebru fotbalist roman. Un site care scrie despre originile popoarelor si persoanelor, imninalu.net,  a publicat o lista cu tigani faimosi din toate domeniile. In capul listei sportivilor romani de aceasta etnie este trecut Gheorghe Hagi, urmat de Ilie Dumitrescu, Banel Nicolita si Marius Lacatus.

Citeste si Jurnalistii britanici prezenti la inmormantarea Catalinei, PRINTESA vagabonzilor – FOTO,

Adauga un comentariu