Local

BCR, amendata pentru ca nu a dat 3.000 de zloti unei familii din Iasi

Publicat: 16 ian. 2011
1

@ O familie din Iasi a depus plangere impotriva BCR pentru ca aceasta nu a dat un raspuns cu privire la o suma de 3.000 de zloti depusa la BNR inainte de 1990

Inspectorii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Iasi au amendat Banca Comerciala Romana (BCR) pentru ca a refuzat sa ofere informatii clare unei familii din Iasi care dorea sa-si recupereze banii depusi inainte de 1989 la Banca Nationala a Romaniei (BNR). Este vorba despre aproape 3.000 zloti polonezi care au fost depusi la BNR in 1987 si 1988 de sotii Gelu si Gabriela Popa.
Dupa ani de zile, acestia au incercat sa-si scoata banii. Pentru ca depozitele si arhivele de la BNR au trecut la BCR imediat dupa 1990, iesenii s-au adresat ultimei institutii bancare mentionate pentru a-si scoate banii. Raspunsul dat a fost foarte neclar. Banca nu le-a explicat oamenilor ce s-a intamplat cu banii lor. Din aceasta cauza Gelu si Gabriela Popa s-au adresat comisarilor de la Protectia Consumatorului. Pe 3 decembrie 2010 acestia au facut verificarile necesare si au dispus amendarea bancii cu 4.000 lei pe motiv ca au trecut peste 120 zile si nu a dat nici un raspuns.
Pe de alta parte, reprezentantii bancii au deschis un proces la Judecatoria Iasi prin care solicita anularea procesul-verbal de amendare pe motiv ca au trimis raspunsul la timp si ca este foarte clar. „Din raspunsul dat de banca nu rezulta nici un comportament incorect fata de petenti, ci, dimpotriva, se invedereaza acestora imposibilitatea de verificare faptica a situatiei conturilor transferate de la BNR, mentionand ca trebuie verificate aplicatiile informatice. Prin raspunsul dat consideram ca banca a raspuns corect petentilor si i-a informat, de asemenea, corect cu privire la termenul de solutionare a cererii”, au sustinut juristii bancii.

Adauga un comentariu