Plante medicinale

Bea zilnic o ceasca de ceai matcha. Uite cate beneficii are

Publicat: 24 iun. 2018
25

Creat in urma cu aproximativ 800 de ani de catre calugarii budisti ca fiind o bautura ce ne indeamna la meditatie, acest fin ceai verde japonez a devenit unul dintre cele mai rare si pretioase tipuri de ceai. Pentru prepararea pudrei de matcha se folosesc frunze de ceai verde japonez de cea mai buna calitate, cunoscut sub numele de Gyokuro. Iata cum te ajuta ceaiul matcha, daca bei zilnic o ceasca:

Accelereaza metabolismul. Ceaiul matcha accelereaza metabolismul si determina, astfel, eliminarea kilogramelor in exces. Un studiu recent a demonstrat ca persoanele care beau acest tip de ceai pot pierde excesul de greutate cu 25% mai repede decat cei care nu obisnuiesc sa il includa in dieta lor zilnica. Nu are efecte secundare, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la tensiunea arteriala sau ritmul cardiac.

Efecte anti-cancer. Ceaiul matcha contine epigallocatechine, care sunt considerate a fi unul dintre cei mai puternici si eficienti antioxidanti. EGCG confera ceaiului puternice proprietati in lupta impotriva cancerului si reuseste sa anihileze, de asemenea, radicalii liberi. Acest ceai japonez contine de aproximativ o suta de ori mai mult „agenti" naturali decat orice alt ceai comercializat pe piata.

Energizeaza. Ca toate ceaiurile verzi matcha contine, de asemenea, cafeina. O ceasca de ceai fierbinte poate mentine nivelul de energie ridicat cateva ore. Efecte anti-imbatranire. Ceaiul matcha are puternice proprietati de prevenire a imbatranirii premature, datorita continutului sau ridicat de antioxidanti. Acesta protejeaza, de asemenea, impotriva radiatiilor ultraviolete si bolilor de piele. Detoxifiaza. Acest ceai antic contine clorofila care detoxifiaza organismul si elimina, totodata, compusii periculosi si metalele grele. Expertii sugereaza consumul de o ceasca sau doua pe zi – dimineata si dupa-amiaza.

Daca vrei sa cumperi un ceai matcha de calitate, tine cont de sfaturile urmatoare. Cel mai bun ceai de acest fel provine din Japonia, in special din Nishio si Uji, dar pe piata gasiti si produse din China si Taiwan. Matcha este un ceai scump, o cutiuta cu 30 de grame ajungand, in medie, intre 25-32 de dolari. Culoarea este un indicator sigur al calitatii. Cauta un Matcha de un verde aprins, puternic. Cu cat mai intens, cu atat mai bine! Pudra matcha de calitate inferioara este de un verde mai palid, chiar galbui. Mirosul trebuie sa fie dulce-vegetal si este dat de aminoacidul  L-Teanina. Din punct de vedere al texturii, trebuie sa arate si sa se simta ca o pudra fina, matasoasa, asemanatoare pudrei de talc. Daca are o calitate inferioara, pudra se simte grosier atunci cand este frecata intre degete. De asemenea, iti poti da seama de calitatea ceaiului si cand il prepari, cand amesteci pudra cu apa. Stratul de spuma care apare la suprafata trebuie sa aiba un aspect cremos, nu subtire, cu bule mari de aer.





Adauga un comentariu