Actualitate

Beatrice Mahler, despre campania de vaccinare: „Ar trebui prioritizată pentru elevii de clasa a XII-a“

Publicat: 07 mart. 2021
Beatrice Mahler
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“ din București

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID-19 din România. Beatrice Mahler a susținut că vaccinarea ar trebui prioritizată pentru elevii de clasa a XII-a.

„Există o monitorizare atentă a evoluţiei cazurilor şi probabil că măsurile în ceea ce priveşte campania de vaccinare vor trebuie luate şi în privinţa acestei categorii de tineri, pentru că ştim că ei pot fi vaccinaţi dacă au peste 16 ani. Ştim că cei din clasa a XII-a vor continua să meargă la şcoală şi de ce nu, în momentul în care se deschide etapa a treia de vaccinare această categorie de elevi pot fi prioritizaţi“, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: „Terapia Intensivă este plină!“

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București a cerut vaccinarea elevilor de clasa a XII-a deoarece numărul pacienților COVID aflați la Terapie Intensivă este în creştere, iar media de vârstă a pacienţilor este în scădere faţă de anul trecut.

„Din păcate, în spital lucrurile nu stau bine deloc. Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital, cel puţin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem în fiecare dimineaţă în momentul în care rămânem fără locuri şi trebuie să externăm pacienţi pentru a putea primi alţii.

Terapia Intensivă este plină şi pacientul critic dezvoltă foarte multe complicaţii şi întradevăr, media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020. Acest lucru crează emoţii, pentru că încărcătura emoţională şi suferinţa acestor pacienţi nu poate să nu te impresioneze“, a menționat Beatrice Mahler.

Care va fi situația de Paște

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a considerat că situația de Paște depinde de modul în care se vor aplica restricţiile şi de modul în care lumea va conştientiza că purtarea măştii este necesară.

„Sper ca până la Sărbătorile Pascale o mare parte din situaţia critică pe care o presupune această creştere a numărului de cazuri să fie depăşită. Depinde de modul în care vom aplica aceste restricţii fiecare şi de modul în care vom conştientiza că purtarea măştii este necesară. Probabil că Sărbătorile Pascale nu va însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricţiilor, dar cel puţin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astăzi, adică de impunerea restricţiilor.

Eu aş prefera să vedem ce se întâmplă în următoarele două săptămâni, să vedem modul în care noi toţi cei care trebuie să respectăm aceste reguli le vom respecta, pentru că până la Sărbătorile Pascale mai avem câteva săptămâni şi în funcţie de evoluţia curbei pandemice în următoarele două-trei săptămâni vom putea spune cu mai mare precizie cum vom săbători Paştele în 2021”, a mai spus Beatrice Mahler.

Cum ne putem proteja de noua tulpină britanică a coronavirusului

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București recomandă populației să folosească măști de protecție cu filtru.

Iată recomandările managerului institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler:

„Sunt tot mai multe foruri internaționale care susțin nevoia de protecție suplimentară atunci când vorbim de tulpina britanică pentru că riscul de contagiune și gradul de contagiune al acesteia este mare. Recomandările sunt pentru o mască cu grad de filtrare crescută, iar dacă acest lucru nu este posibil, pentru că totuși aceste măşti sunt destul de scumpe, sunt eficiente și măștile chirurgicale care să fie acoperită de o mască textilă dintr-o țesătură cât mai densă”, a adăugat Beatrice Mahler.

Adauga un comentariu