National

Beatrice Mahler vorbește despre numărul de cazuri de COVID-19: „E bine că avem acest platou“

Publicat: 29 iul. 2020
ALT=
Beatrice Mahler vorbește despre numărul de cazuri de COVID-19: „E bine că avem acest platou“

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, spune despre cele opt zile în care numărul de cazuri de COID-19 au depășit 1.000. Medicul susține că acest „platou“ este benefic, cifrele constante arătând că România poate intra repede pe panta descendentă.

„E bine că avem acest platou, ne dă speranța că dacă pacienții respectă autoizolarea și cei pozitivi aleg opțiunea testării cât mai rapid avem șansa de pantă descendentă. Să sperăm că masurile de izolare a persoanelor pozitive și de testare, care s-a mărit într-un mod vizibil, va duce la limitarea, dar nu în următoarea săptămână, probabil în următoarele două săptămâni, a numărului de noi pacienți pozitivi“, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler vorbește despre numărul de cazuri de COVID-19: Pacienții pozitivi nu mai cer externarea

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București consideră că pacienții pozitivi nu mai cer externarea, chiar dacă trec cele 48 de ore, așa cum prevedea în prezent legea.

„În Institutul Marius Nasta, pacienții pozitivi nu mai cer externarea chiar dacă a trecut numărul de zile conform legii. Doresc să plece când sunt negative“, a menționat Beatrice Mahler, care adaugă că purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate deschise este o măsură deoarece virusul rămâne în aer.

Se lucrează la capacitate maximă

În Insitutul „Marius Nasta“, în pavilionul COVID, paturile sunt ocupate 100%, a mai spus medicul.

„Pentru că presiunea a fost foarte mare, zona de suspecți a fost ocupată tot de pacienți confirmați. Vreau să spun că în acest moment, dintre cei 78 de pacienți, doar doi sunt asimptomatici. Numărul de solicitări este mult peste ceea ce externăm în fiecare zi. Din păcate în acest moment nu avem un vaccin, nu avem alte măsuri decât cele de evitare a contactului cu persoanele bolnave și de a izola persoanele bolnave pentru a limita transmiterea infecției“, precizează Beatrice Mahler.

Nelu Tătaru cere populației să se obișnuiască să conviețuiască cu acest virus

 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un apel populației, prin care transmite că trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus în următorii ani. Nelu Tătaru susține că în România nu s-a terminat încă primul val al epidemiei de COVID-19.

„Încă n-am terminat valul unu. Trebui să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus cel puțin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experiență. Dar acesta este anul cel mai important. În virtutea că ne vom obișnui cu acest virus și în speranța unui vaccin anul viitor”, a spus Nelu Tătaru.

Mesajul transmis de Nelu Tătaru populație: Respectați măsurile de prevenire!

Mai mult, ministrul Sănătății roagă românii să respecte în continuare măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

„Chiar dacă este ceva nevăzut, am început să ne obișnuim cu anumite terapii, tratamente, ca personal medical mă refer. Mai rămâne ca tot ce înseamnă populație să respecte anumite reguli“, a adăugat Nelu Tătaru.

Transmiterea comunitară ar trebui să scadă

Minsitrul Sănătății a precizat că în urma măsurilor luate privind izolarea și carantinarea, are trbeui ca în săptămâna următoate să scadă transmiterea comunitară.

”Urmează o săptămâna în care vom vedea dacă transmiterea comunitară scade. Ea ar trebui să scadă în măsură în care izolăm, identificăm aceste cazuri infectate, carantinăm ce vine din acele zone din afară țării noastre și supraveghem prin medicina de familie și DSP-uri“, menționează Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu