National

Bebelus cu suspiciune de stafilococ auriu, internat la spital

Publicat: 16 mai 2019
1

Un alt nou nascut la Maternitatea Giulesti a fost internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu suspiciune de stafilococ auriu. "Este un caz venit ieri, cu piodermita, in Sectia de pediatrie, care s-a nascut in 22 aprilie, cu stare generala buna. Culturile sunt in lucru", au delcarat reprezentantii Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Inca doi copii cu stafilococ auriu, internati la Spitalul „Grigore Alexandrescu” 

Un raport preliminar realizat in urma controlului efectuat la Maternitatea Giulesti arata ca au fost gasite patru probe pozitive de stafilococ la angajati, insa tipul depistat in exudatele nazale prelevate nu are legatura de cauzalitate cu stafilococul gasit la nou-nascuti, a declarat astazi ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Controlul a fost realizat dupa ce la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' au fost internati cinci copii nascuti prin cezariana la Maternitatea Giulesti in perioada 25 martie – 30 aprilie. Copiii erau suspecti de infectii stafilococice (MRSA), aparute dupa externarea lor din maternitate, fiind internati ulterior in alte unitati sanitare.

Adauga un comentariu