International

Bebelus furat de cainii salbatici, cand familia era in excursie. Reactia uluitoare a tatalui sau

Publicat: 20 apr. 2019
1

Tatal unui copil de un an a reusit sa-si salveze fiul din falcile unui dingo, care a luat copilul din rulota familiei si l-a tarat intr-un tufis.

Bebelusul, aflat impreuna cu familia pe insula Fraser din statul Queensland, a fost tarat joi noapte de dingo si dus in tufisuri, moment in care tatal sau l-a auzit plangand.

Potrivit presei locale, cel putin doua animale ar fi reusit sa intre in rulota familiei, pe timp de noapte, fara ca cineva sa-si dea seama.

″Parintii s-au trezit cand au auzit copilul plangand din ce in ce mai departe de autorulota″⁣, a declarat paramedicul Ben Du Toit.

In acel moment, tatal copilului a iesit afara in graba si si-a insfacat fiul din gura animalului. Dupa ce a alungat mai multi dingo el a reusit sa alerteze serviciile de urgenta, informeaza Agerpres.

Copilul a fost tratat la fata locului pentru doua taieturi adanci in zona gatului si rani minore la cap. Tatal sau a fost transportat la spital pe calea aerului.

Aproximativ 200 de dingo de rasa pura traiesc pe insula Fraser, inclusa in Patrimoniului Mondial UNESCO, parte a Great Sandy National Park.

Dingo periculosi sunt impuscati de rangeri, insa acesti caini nativi sunt considerati vitali pentru ecosistemul insulei.

La sfarsitul lunii ianuarie, o haita de animale a atacat un baietel in varsta de sase ani care se intorcea de la inot, pe aceeasi insula. El a fost tratat la fata locului si apoi a fost transportat la spital.

In 2001, un copil care se afla pe insula a fost omorat de dingo.

Adauga un comentariu