Magazin

Bei ceai mult? Nu te asteptai la asta

Publicat: 12 aug. 2014
1

Un studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea Boston, sub conducerea profesoarei Elizabeth Hatch, a conchis ca ceaiul imbunatateste cu 27% sansele ca femeile sa ramana insarcinate.

Citeste si Stiai ca laptele crud e interzis in unele tari? Vezi de ce

Am descoperit ca femeile care consumau ceai de 2-3 ori pe zi aveau cu 27% mai multe sanse sa ramana insarcinate. Nu stim cum beau ceaiul, daca adaugau lapte sau lamaie in el, dar efectul era clar in comparatie cu femeile care nu beau ceai. Ar putea fi vorba si de alti factori. Spre exemplu, femeile care beau ceai erau mai in varsta, fiind posibil ca alt factor din dieta sau din stilul lor de viata sa conduca la acest efect benefic, a spus Elizabeth Hatch.

Citeste si Motive intemeiate pentru care si femeile ar trebui sa bea bere

Cele 3.600 de participante la studiu au fost monitorizate timp de un an. Varsta medie a femeilor studiate era de 28 de ani. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca femeile care consumau doua cesti de ceai zilnic aveau cu 27% mai multe sanse de a ramane insarcinate decat celelalte. Studiul a conchis totodata ca femeile care consumau in mod regulat sucuri carbogazoase de tip cola aveau cu 20% mai putine sanse de a ramane insarcinate.

Citeste si ATENTIE! 5 semne ca vei face cancer

Se pare ca antioxidantii din ceai sa conduca la acest efect benefic. „Ceaiul contine multi antioxidanti, care sunt foarte buni atat pentru fertilitatea masculina, cat si pentru cea feminina”, a spus Maha Ragunath, specialist in medicina de reproducere la Centrul de Fertilitate Bridge din Londra.

Sursa: lyla.ro

Adauga un comentariu