Sport

Belgienii, la picioarele lui Ladislau Boloni, după plecarea de la Antwerp: „Între geniu, nebunie, pasiune și ambiție”

Publicat: 16 mai 2020

„Decanul de vârstă Ladislau Boloni pleacă: între geniu, nebunie, pasiune și ambiție”, titrează site-ul walfoot.be joi, în ziua când clubul Royal Antwerp a confirmat că se va despărți de românul ce antrena echipa din vara anului 2017.
Antwerp a confirmat că nu-i va prelungi lui Boloni contractul, care expiră pe 30 iunie.

„În vârstă de 67 de ani, tehnicianul era decanul de vârstă al campionatului Belgiei. Ca peste tot unde a trecut, Boloni a marcat-o pe Antwerp cu amprenta sa. Deja, ca jucător, nu lăsa pe nimeni indiferent. Nu întâmplător a fost numit la multe echipe aparte, cu un suflet și o istorie populară: Sporting Lisabona, Standard Liege, Lens, PAOK Salonic și în fine the Great Old (supranumele lui Antwerp – n. r.). Pentru cel mai vechi club din Belgia a fost o onoare, în 2017, să-l aducă pe veteranul Boloni. După trei ani, bilanțul sportiv este destul de bun. În schimb, pe planul relațiilor personale, lucrurile n-au fost mereu atât de simple”, scrie walfoot.be.

Tensiuni între Ladislau Boloni și jucători

Acesta amintește tensiunile care au existat între Boloni și unii jucători și antrenori, astfel că angajarea lui a fost destul de riscantă.

„Cuvintele lui uneori dure despre arbitraj îl fac insuportabil pentru unii. Pentru alții, va rămâne o legendă a fotbalului belgian. Adevărul se află cu siguranță undeva la mijloc”, notează site-ul.

„Un lucru este sigur: românul nu lasă pe nimeni indiferent. O arată și felul cum a tratat cazul Didier Lamkel Ze. Boloni nu a vrut excluderea din grup a extremei cameruneze. În ciuda numeroaselor abateri comise de Lamkel Ze, antrenorul știa că are în acesta unul dintre cei mai buni jucători din campionatul Belgiei”, adaugă site-ul.

Ladislau Boloni a plecat de la Antwerp

În 118 meciuri pe banca echipei, Boloni a avut 52 de victorii și 34 de înfrângeri. Sezonul 2019-2020 a fost cel mai bun pentru Antwerp de când a fost preluată pe Boloni.
În momentul opririi competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus, echipa era pe locul 4 în campionat și calificată în finala Cupei Belgiei, împotriva lui FC Bruges. În acest moment, nu se știe dacă finala Cupei se va mai disputa.
Fostul mare internațional român lăsase să se înțeleagă în ultimele săptămâni că nu crede că aventura sa la Antwerp va mai continua.
Adauga un comentariu