Plante medicinale

Beneficiile aloe vera asupra organismului

Publicat: 28 iun. 2020
aloe vera
Beneficiile aloe vera asupra organismului

Beneficiile aloe vera asupra organismului. Există mai multe calități de aloe vera. Adesea găsim sucuri sau geluri de aloe vera obținute din pulbere de aloe vera și amestecate cu apă. Această formulă este economică, însă beneficiile sale rămân limitate.

Principalele virtuți ale Aloe Vera

Îmbunătățește confortul digestiv
Participa la controlul glicemiei
Întărește apărările naturale și stimulează apărările imune
Contribuie la sănătatea pielii
Promovează o sănătate gastrointestinală bună ajutând digestia și funcțiile intestinale
Contribuie la apărarea naturală împotriva microorganismelor și la menținerea unui sistem imunitar normal
Ajută la menținerea pielii sănătoase și sănătoase

Beneficiile aloe vera asupra organismului. Peste 80 de nutrienți diferiți

Bogăția nutrițională a aloe vera este excepțională. Dacă este format în principal din apă, conține și aproape optzeci de nutrienți activi și compuși, cum ar fi polizaharide, minerale, aminoacizi și vitamine. Aceste ingrediente active diferite se găsesc în principal în pulpa de aloe vera și vor acționa în sinergie.

Minerale, oligoelemente și aminoacizi esențiali

În aloe vera este o gamă completă de minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, mangan, calciu, clor, iod, fier, cupru, zinc, sodiu, crom și fosfor. În cele din urmă, această plantă are, de asemenea, aminoacizi esențiali, cum ar fi izocelina, metionina, lizina sau chiar leucina și valina. Dintre cei opt aminoacizi esențiali din corpul uman, aloe vera are șapte (și câțiva alți aminoacizi secundari).

O concentrație mare de vitamine

Toate tipurile de vitamine se găsesc în aloe vera. Vitamina A (caroten), dar și mai multe vitamine aparținând grupului B: B1, B2, B3, B6 și B9. Dar asta nu este totul, aloe vera conține și vitamina C, E și colină (o vitamină a complexului din grupa B). Cu toate acestea, este posibil să adăugați vitamina C la sucul de aloe vera pentru a îmbunătăți conservarea și a împiedica să devină rancid.

Beneficiile aloe vera asupra organismului. Aloe Vera în dermatologie și frumusețe

Un bactericid puternic, seva de aloe vera este, de asemenea, fungicid și virulicid. Aceasta înseamnă că planta acționează direct împotriva majorității surselor de mâncărime. Restrânge țesutul mort, dar, de asemenea, accelerează sentința de vindecare a pielii. În cele din urmă, proliferarea celulară este optimizată și prin contactul cu aloe vera.

Dar utilizările dermatologice ale aloe vera nu se opresc aici. „Sângele” plantei acționează în profunzime și calmează pielea iritată și sensibilă. Este ideal pentru tratarea unei forme puternice de acnee: acneea inflamatorie. Fanii produselor cosmetice de casă îl folosesc în multe produse: șampon, creme, măști, loțiuni, produse pentru îndepărtarea machiajului. Poate fi folosit chiar și pe fundul iritat al bebelușului. Pe de altă parte, aloe vera este de asemenea utilizat pentru a trata psoriazisul, precum și herpesul genital.

Beneficiile aloe vera asupra organismului. Confort digestiv îmbunătățit

Planta de aloe vera este adesea folosită pentru a spori confortul digestiv. Compoziția sa este ideală pentru combaterea problemelor de constipație, care pot fi deranjante și uneori dureroase. Sucul de aloe vera poate, prin urmare, să consolideze confortul digestiv și să optimizeze funcționarea întregului sistem gastrointestinal.

Dar aloe vera merge cu un pas mai departe, oferind o soluție naturală și eficientă împotriva principalelor dificultăți gastro-intestinale. Este un remediu eficient pentru optimizarea digestiei și ameliorarea durerii de stomac. Extractele sale au efecte anestezice asupra ulcerelor, precum și acțiuni bactericide, coagulante, dezinfectante și vindecătoare. Aloe vera reduce semnificativ secrețiile excesive de acid gastric și luptă, de asemenea, împotriva creșterii bilei alcaline.

Mai mult, această plantă uimitoare ajută la normalizarea conținutului de apă din scaun. Este de mare ajutor împotriva constipației cronice, dar și în contextul diareei recurente din cauza acțiunilor sale antiinflamatorii. Sucul de aloe vera va fi deci ideal pentru persoanele care suferă de candidoză intestinală.

Pe de altă parte, persoanele care suferă de sindrom de colon iritabil au opțiunea de a face o cura de suc de aloe vera timp de patru săptămâni. De asemenea, îl pot consuma sub formă de tablete. Planta ajută la reglarea tranzitului intestinal. În acest fel, planta este capabilă să lupte împotriva colitei ulcerative benigne.

Adauga un comentariu