Diete si regimuri

Beneficiile apei pentru organism. Vezi cata apa trebuie sa bei intr-o zi

Publicat: 25 ian. 2011

Pentru organismele vii, apa este lichidul cel mai important. In cifre, 70% din tesuturile corpului nostru sunt formate din apa, 80% din sange este apa, in timp ce oasele contin apa in proportie de 20%. Iata de ce este importanta apa in organism:

– hidrateaza tesuturile si mucoasele
– ajuta la eliminarea toxinelor rezultate in urma arderilor
– previne si combate constipatia
– ajuta la buna functionare  a rinichilor
– ajuta la mentinerea temperaturii constante a corpului
– participa in procesul de digestie si absorbtie a  substantelor nutritive

Cum te ajuta apa sa slabesti

Un pahar de apa baut atunci cand iti este foame, reduce senzatia si chiar pofta de mancare. In plus, apa este singurul aliment cu „0″ calorii, iar asta vine in ajutorul celor care vor sa slabeasca. De asemenea, apa ajuta la metabolizarea grasimilor, evitand astfel depunerea acestora.

Cata apa trebuie sa bem

Fiecare dintre noi pierdem apa in urma proceselor de digestie, excretie, respiratie si termoreglare. De aceea, este important sa inlocuim ceea ce pierdem. „Apa este esentiala in procesul de mentinere a sanatatii organismului. Pentru ca fiecare organism este diferit, cantitatea de apa recomandata zilnic trebuie calculata in functie de greutatea noastra: 40 de mililitri la fiecare kilogram”, sustine nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Aceasta este, teoretic, cantitatea recomandata. In realitate, necesitatile difera in functie de mai multi factori. Daca avem o activitate fizica intensa, atunci trebuie sa crestem cantitatea de lichide ingerate; acelasi lucru este necesar si in perioada caniculara. Cantitatea de apa cosumata variaza si in functie de alimentele ingerate: fructele, legumele, supele, ciorbele ceaiurile sau sucurile compensa nevoia de lichide. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit