Magazin

Beneficiile cojilor de oua! Efectele miraculoase si o reteta minune folosita de cei mai buni medici din lume

Publicat: 12 iul. 2019
1

Cojile de oua au fost folosite de cercetatori de la Universitatea din Massachusetts Lowell pentru regenerarea oaselor si vindecarea mai rapida a ranilor. Coji, oua, oase. Cercetatori de la Universitatea din Massachusetts Lowell, SUA, au creat o tehnica prin care poate fi imbunatatita cresterea oaselor noi, puternice, necesare in procedurile medicale, dar si grabita vindecarea ranilor, informeaza sciencedaily.com. Autorii studiului spera ca descoperirea lor sa fie utilizata pentru repararea oaselor la pacientii cu leziuni datorate imbatranirii, accidentelor, cancerului si a altor boli.

Cercetarea a fost publicata in jurnalul academic Biomaterials Science si pe coperta editiei de print din luna asta.

Producatorii de tomate din Iasi mai pot depune actele la Directia Agricola
Coji, oua, oase: in ce consta noua tehnica
Autorul principal al studiului, profesoara asistent Gulden Camci-Unal, explica, potrivit sursei citate, ca, prin procesul inovator creat, cojile de oua sunt zdrobite, apoi introduse intr-un amestec de hidrogel care formeaza un cadru miniatural pentru a creste osul in laborator, iar apoi este folosit pentru grefele osoase. Celulele osoase din compozitia descrisa mai devreme sunt luate din corpul pacientului, introduse in acea substanta si apoi cultivate in incubator inainte ca osul nou rezultat sa fie implantat in pacient. Iar folosirea celulelor osoase din corp impiedica sistemul imunitar sa-l respinga.

Conform sursei citate, cercetarea demonstreaza ca, atunci cand particulele de oua sunt incorporate in amestecul de hidrogel, ele maresc capacitatea celulelor osoase de a creste si de a se intari, ceea ce ar putea avea ca rezultat o vindecare mai rapida. Iar procesul ar putea fi folosit si pentru a ajuta cresterea cartilajelor, dintilor si tendoanelor.

"Este primul studiu care foloseste particulele de oua intr-o matrice de hidrogel pentru repararea oaselor. Am depus deja un brevet pentru aceasta si suntem foarte entuziasmati de rezultatele noastre anticipand ca procesul poate fi adaptat pentru utilizare in multe moduri semnificative", afirma Camci-Unal, potrivit sursei citate.

Coji, oua, oase: deseuri transformate in solutii. In opinia cercetatoarei, cojile de oua ar putea fi utilizate si ca sa ofere organismului proteine, peptide, factori de crestere, gene si medicamente.

"Deseurile globale de coaja de oua aruncate in mod uzual se ridica la milioane de tone anual, din bucatarie si gospodarie", mai precizeaza cercetatoarea, conform sciencedaily. Site-ul mentioneaza ca acest studiu nu constituie singura abordare neconventionala a cercetatoarei Gulden Camci-Unal in proiectarea de noi materiale pentru Ingineria Biomedicala. Anul trecut, ea si echipa ei au aplicat principiile din spatele origami, o veche arta japoneza de pliere a hartiei, si au construit structuri 3D minuscule in care biomaterialele pot fi cultivate in laborator pentru a crea noi tesuturi.

Adauga un comentariu