Bogat în iod, vitamina B12, acizi graşi Omega 3 şi alţi nutrienţi importanţi, peştele n-ar trebui să lipsească din dieta nimănui. Este eficient pentru a ajuta funcţionarea optimă a sistemului nervs. Asigură protecţie împotriva afecţiunilor cardiace şi împotriva formării trombilor ce pot determina cauza infarctului miocardic. Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi peşte, află mai jos:
Peştele este o sursă excelentă de calciu, mgneziu, sodiu, dar şi potasiu. Astfel, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi, mai mult de atât, are puterea de a combate stresul.
Graţie proprietăţilor pe care le conţin, peştele este eficient pentru a reduce depresia şi anxietatea. Este recomandat să consumaţi somon la grătar, salată cu ton, dar şi păstrăv ori macrou la cuptor.
Conform nutriţioniştilor, se recomandă consumul a două porţii de peşte pe săptămână. Acesta e benefic pentru a reduce riscul de apariţie a unui accident vascular cerebral, a bolii Alzheimer ori chiar a altor afecţiuni cronice.
Consumul regulat de peşte poate reduce cu pana la 50% riscul de cancer, datorita acizilor graşi esenşiali Omega-3. Printre tipurile de cancer care pot fi prevenite se află cancerul ovarian, cancerul mamar, cancerul de prostată, cancerul esofagian şi cancerul de colon ori oral.