News Flash:

Beneficiile consumului de portocale

4 Ianuarie 2019
986 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7345 RON (+0.0005)
USD: 4.2201 RON (+0.0072)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
portocale

Portocalele sunt fructe exotice cu numeroase beneficii pentru intreg organismul, dar pot fi folosite si in mastile de fata, deoarece au in compozitie substante cu puternice efecte antiimbatranire. Sarace in calorii, dar pline de nutrienti, portocalele contribuie la intarirea sistemului imunitar si previn aparitia ridurilor. O singura portocala are in compozitie nu mai putin de 170 de substante fitochimice si peste 60 de flavonoide, compusi despre care studiile afirma ca au reale efecte antiinflamatoare si antioxidante.

Afla care sunt principalele beneficii ale consumului de portocale asupra sanatatii si frumusetii, valorile lor nutritionale si categoriile de persoane care ar trebui sa le evite!

Portocale: beneficii pentru sanatate
Regleaza tensiunea arteriala si scade riscul de boli cardiovasculare
Potrivit American Heart Association, consumul zilnic de citrice, cum sunt portocalele, grepgrutul, mandarinele, clementinele etc., poate reduce cu 19% riscul de accident vascular ischemic in cazul femeilor.
Este bine cunoscut faptul ca reducerea cantitatii de sare ajuta la reglarea tensiunii arteriale, insa ceea ce multi oameni nu stiu este ca aportul crescut de potasiu poate avea acelasi efect benefic. Totodata, nivelul de potasiu in limite normale este asociat cu un risc mai mic cu 20% de a muri din diverse cauze. Statisticile arata ca mai putin de 2% din populatia adulta respecta recomandarea de a consuma cel putin 4700 mg de potasiu zilnic.

Posibile efecte anticancerigene
Un studiu publicat in revista stiintifica American Journal of Epidemiology concluzioneaza ca un consum regulat de banane, portocale si suc de portocale in primii doi ani de viata poate scadea riscul de aparitie a leucemiei.
Fiind o sursa bogata in vitamina C, un putetrnic antioxidant, portocalele ajuta, de asemenea, la combaterea radicalilor liberi responsabili de instalarea cancerului. Continutul crescut de fibre din portocale este benefic si in prevenirea cancerului colorectal.

Mentine inima sanatoasa
Fibrele, potasiul, vitamina C si colina din compozitia portocalelor sunt substante care contribuie la mentinerea starii generale de sanatate, dar in special a sanatatii inimii. Potrivit unei cercetari de mare amploare, subiectii care au consumat peste 4000 mg de potasiu zilnic au prezentat un risc cu 50% mai redus de a face boli de inima. Totodata, aportul considerabil de potasiu previne pierderea masei musculare, atacul cerebral, mentine sanatatea oaselor si reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Previne sau tine sub control diabetul
Studiile arata ca persoanele diagnosticate cu diabet de tip 1 care au un regim alimentar bogat in fibre au glicemia in parametri normali, iar cele cu diabet de tip 2 pot sesiza o imbunatatire a nivelului de zahar din sange, a lipidelor si a insulinei. Cu toate acestea, portocalele au un continut destul de mare de fructoza, motiv pentru care trebuie consumate ciu moderatie de catre persoanele cu diabet.

Portocale: beneficii pentru frumusete
Simuleaza productia de colagen
Continutul crescut de vitamina C din portocale protejeaza pielea de efectul nociv al razelor soarelui si al poluarii, previne aparitia ridurilor si imbunatateste textura pielii. Acest antioxidant joaca un rol esential in formarea colagenului, cel care asigura elasticitate pielii. Pe masura ce imbatranim, nivelul de colagen din tesuturi scade, motiv pentru care pielea se usuca si apar ridurile. Din acest motiv, este important sa mananci zilnic o portocala, bogata in acid citric si vitamina C, un duo imbatabil impotriva imbatranirii pielii.

Previne aparitia acneei
Portocalele sunt fructe bogate in vitamina A, care previne dezvoltarea si raspandirea bacteriilor si virusurilor in organism. De asemenea, aceasta vitamina este des utilizata ca ingredient de baza in produsele cosmetice antiacneice, deoarece reduce inflamatia si, astfel, imbunatateste aspectul pielii. Totodata, acidul citric are puternice efecte exfoliante, inlaturand cu succes celulele moarte de la suprafata pielii si micsorand porii, prevenind astfel aparitia acneei.

Hidrateaza in profunzime pielea
Acidul citric este un compus-cheie in ameliorarea aspectului ridurilor si catifelarea pielii. Se gaseste in toate citricele si este utilizat inclusiv in produsele cosmetice exfoliante, deoarece curata bine, dar hidrateaza in acelasi timp pielea.

Previne imbatranirea prematura a pielii
Datorita antioxidantilor din compozitie, portocalele te protejeaza de efectul nociv al soarelui, protejandu-ti pielea de diverse probleme si prevenind totodata cancerul de piele. Potrivit medicilor de la Universitatea din Maryland, expunerea prelungita la soare poate reduce nivelul de vitamina A din organism, ceea ce poate duce la leziuni dermatologice.

Valori nutritionale pentru o portocala
O portocala de marime medie (apriximativ 150 de grame) contine 80 de calorii, o grame de grasime, 250 miligrame de potasiu, 19 grame de carbohidrati (14 grame zahar si 3 grame fibre) si 1 gram de proteine.

O singura portocala iti asigura 130% din necesarul zilnic de vitamina C, 2% din necesarul de vitamina A si 6% din necesarul de calciu.

Portocalele sunt bogate in tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, folati, acid pantotenic, fosfor, magneziu, mangan, seleniu si cupru. De asemenea, portocalele au in compozitie antioxidanti puternici si benefici pentru vedere, precum colina, zeaxantina si carotenoizii (care au si efecte anticancerigene, in special impotriva cancerului de prostata).

Consumul de portocale: contraindicatii
Persoanele care urmeaza tratament cu betablocante, medicamente indicate in cazul bolilor de inima, trebuie sa consume cu moderatie citrice, deoarece pot manifesta o crestere a nivelului de potasiu in sange. Aceeasi atentionare este valabila si in cazul suferinzilor de boli renale, ai caror rinichi nu pot inlatura corespunzator excesul de potasiu, ceea ce poate duce la complicatii severe si chiar la deces.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

portocalele fructe numeroase beneficii portocale
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2576 (s) | 21 queries | Mysql time :0.027707 (s)