Diete si regimuri

Ce se întâmplă în corp atunci când nu mai consumi zahăr

Publicat: 30 iun. 2020
crema de zahar ars
Beneficiile eliminarii zaharului

Beneficiile eliminarii zaharului. Zahărul poate provoca inflamații cronice care afectează diferite funcții ale organismului. Reducerea sau oprirea consumului de produse zaharoase vă permite să redobândiți o piele luminoasă, să vă stabilizați starea de spirit, să pierdeți câteva kilograme, să vă întăriți sistemul imunitar, să vă protejați dinții și să eliminați respirația urât mirositoare.

Zahărul poate provoca dependență și poate declanșa simptome de sevraj dacă încetăm să-l consumăm. Prin urmare, reducerea sau renunțarea la zahăr nu este un proces ușor. Schimbările de spirit, anxietatea, mânia, durerile de cap și oboseala pot fi prezente timp de una până la două săptămâni după o schimbare drastică a dietei. În ciuda acestor efecte secundare, beneficiile pentru sănătate se manifestă foarte repede.

Piele întinerită

Zahărul stimulează un proces de deformare a pielii, prin proteinele de colagen și elastină. Rezultat: riduri. Renunțarea sau reducerea cantității de zahăr consumate de obicei poate reduce și vârfurile de glucoză și insulină din sistemul sanguin, reducând inflamațiile cronice și acute asociate cu îmbătrânirea. După două săptămâni, ar trebui să observați o diferență în aspectul pielii.

Beneficiile eliminarii zaharului. Un moral mai bun

S-ar putea să credeți că consumul de prăjituri vă va face fericit, dar consumul de zahăr este legat de rate mai mari de depresie. Acest lucru se poate datora faptului că zahărul poate provoca inflamații cronice, ceea ce afectează funcția creierului, amintesc experții de la Reader’s Digest. Când eliminați zahărul, puteți simți că această ceață se disipează și veți avea o stare de spirit mai stabilă.

Pierdere în greutate

În medie, consumăm 22 de lingurițe de zahăr adăugat pe zi sau aproximativ 350 de calorii. Prin scăderea zahărului ne diminuăm și dependența și poftele care decurg din el. Atunci când înlocuiți zahărul cu alimente nutritive, hormonii se reglează în mod natural, trimițând semnale creierului atunci când ați mâncat suficient. Drept urmare, veți pierde în greutate fără a fi necesar să depuneți mult efort, deseori în prima săptămână.

Beneficiile eliminarii zaharului. Un sistem imunitar consolidat

Zahărul contribuie la inflamația cronică, ceea ce reduce capacitatea sistemului nostru imunitar de a combate răcelile și gripa. Prin reducerea consumului de zahăr, întăriți apărarea organismului și reduceți simptomele alergiei și astmului.

Gura și dinți mai sănătoși

Zahărul este una dintre principalele cauze ale cariilor dentare, deoarece interacționează cu bacteriile din gură pentru a forma acid. Consumul de mai puțin de zahăr reduce astfel acest risc. Este, de asemenea, probabil să vă îmbunătățiți respirația, care se hrănește cu aceleași bacterii. Aceste beneficii vor fi imediate și se vor îmbunătăți doar în timp.

Adauga un comentariu