Terapii alternative

Beneficiile mării asupra sanatatii noastre

Publicat: 03 aug. 2020
Beneficiile mării asupra sanatatii noastre

Beneficiile mării asupra sanatatii noastre. Îți place să mergi în vacanță la mare? Ai dreptate! Nu numai că acest tip de vacanță este potrivit pentru toți, tineri și bătrâni, dar beneficiile pentru sănătate ale unei vacanțe la mare sunt, de asemenea, foarte apreciate.

Beneficiile aerului de mare

Aerul litoralului are o reputație binemeritată de a fi bun pentru sănătate: bogat în ioni negativi, este încărcat și cu iod. Ionii negativi acționează asupra organismului uman, oferind bunăstare și relaxare. Ameliorează bolile precum astmul, oboseala, depresia, migrenele.

În ceea ce privește iodul, este pur și simplu esențial pentru buna funcționare a glandei tiroide. Acesta joacă un rol important în creșterea și maturizarea creierului: de aici interesul de a duce copiii mici pe plajă!

O veste bună pentru silueta: iodul favorizează în mod natural pierderea în greutate. Așa că, când te plimbi pe malul marii, inspiră adânc!

Beneficiile apei de mare

Este posibil să fi venit pe plajă cu intenția de a face baie și de a vă odihni. Natural bogată în oligoelemente și săruri minerale, apa de mare vă va comunica beneficiile sale, trecând bariera epidermei. Apa de mare acționează, de asemenea, asupra vindecării și este un aliat al tractului respirator. Așa că trebuie sa ne scăldăm în mare în fiecare zi, aproximativ 20 de minute.

Plimbă-te prin apă!

Picioarele au mare nevoie de îngrijire. Nisipul și marea le vor aduce un confort real. O plimbare lungă desculță în nisip este excelentă pentru construirea mușchilor și tonifierea picioarelor. Și pentru a îmbunătăți circulația sângelui și a rafina coapsele, mersul în apă este ideal. Așadar, sparge apa in pas dinamic!

În mod ideal, puteți petrece o oră pe zi plimbându-vă în nisip, dacă este posibil dimineața, când nisipul nu este prea cald.

Când mergeți în apă, alegeți timpul potrivit, amintiți-vă să vă protejați umerii și capul de soare. Din nou, o oră pe zi de mers dinamic în apă va fi foarte benefic. Dacă mergeți în apă până la mijlocul coapsei, puteți reduce durata exercițiului, deoarece efortul furnizat va fi mai mare.

Adauga un comentariu