Remedii naturiste

Beneficiile nestiute ale bailor cu usturoi

Publicat: 27 feb. 2017
7

Baia cu usturoi este un mod relaxant, revigorant, detoxifiant si placut de a administra doze de usturoi, care sa lucreze împotriva multor gripe, raceli sau a stresului cotidian.

Ne-o spune Lalitha Thomas, în „10 plante esentiale”, cea care a creat un sistem al plantelor medicinale ingenios, simplu si totodata cuprinzator, potrivit „Organica Magazine”.

Baia cu usturoi este o forma dinamica de prevenire a bolii, în special daca în perioada respectiva îngrijiti pe cineva ce sufera de o boala contagioasa.

Autoarea ne asigura ca nu trebuie sa ne facem griji în legatura cu mirosul de usturoi. Daca nu ne scufundam cu tot capul în baie, caz în care parul ar continua sa pastreze mirosul de usturoi pana ce îl spalam cu sampon, mirosul din piele este, în general, nedetectabil.

Cum sa folosesti usturoiul ca sa fie cat mai bun pentru sanatate

Cum procedam
Se folosesc ½-1 cana de pulbere de usturoi într-o cada plina cu apa fierbinte (este recomandat sa cumparam pulberea de usturoi de la un furnizor de plante medicinale).

În ceea ce priveste cantitatea de apa, putem folosi mai multa sau mai putina, pana aflam ce concentratie ne prieste.

Unii folosesc doar un sfert de cana, altii doua cani de pulbere de usturoi (desi e cam mult). Se poate încerca si usturoi pisat.

Baia de usturoi extrage toxinele din întregul organism, acumulate de-a lungul unei zile de lucru, calmeaza tensiunea si anxietatea, revigoreaza, trateaza febra musculara.

Adauga un comentariu