Diete si regimuri

Beneficiile si pericolele ghimbirului

Publicat: 12 iul. 2020
Beneficiile si pericolele ghimbirului
Beneficiile si pericolele ghimbirului

Beneficiile si pericolele ghimbirului. Ghimbirul este un element cunoscut în întreaga lume atât pentru calitățile sale gustative, cât și pentru proprietățile sale medicinale. Acest aliment are beneficii terapeutice pentru digestie de exemplu. Cu toate acestea, are și efecte secundare necunoscute pentru multe persoane. Avantajele ghimbirului sunt, prin urmare, multe și importante, dar pot exista si efecte nedorite.

Un element important pentru digestie

Ghimbirul este cunoscut pe scară largă pentru ca ajuta la digestie. Într-adevăr, este un leac anti-greață care limitează vărsăturile și balonarea, si, prin urmare, ajută digestia.

Datorită diverselor virtuți menționate mai sus, ghimbirul rămâne, așadar, elementul de ajutor în timpul sarcinii. Într-adevăr, pentru a lupta împotriva grețurilor, a durerii sau chiar pentru utilizare după naștere, ghimbirul este un aliment foarte popular!

De exemplu, ghimbirul poate fi folosit sub formă de ceai din plante. Foloseste doi centimetri de ghimbir la rădăcină și fierbe totul. În cele din urmă, se strecoară lichidul și se adaugă lămâie sau miere pentru mai multă aromă. Acest ceai din plante va preveni greața și va ajuta digestia.

Beneficiile si pericolele ghimbirului. Impotriva osteoartritei

Ghimbirul conține, de asemenea, beneficii pentru ameliorarea durerii precum ce de artroza. Într-adevăr, aplicând uleiul său esențial pe zonele dureroase, ghimbirul va reduce ușor durerea.

Un studiu a fost, de asemenea, efectuat în Danemarca. Arătase că oamenii care consumaseră ghimbir de câteva luni simțeau dureri mult mai puține decât înainte. Ghimbirul este așadar un antiinflamator foarte eficient.

Ghimbir pentru prevenirea bolilor

Într-adevăr, ghimbirul ajută la prevenirea bolilor. Fiind o plantă medicinală, acest rizom încălzește organismul și, prin urmare, stimulează sistemul imunitar. În timpul iernii, ghimbirul este așadar un remediu puternic.

Efectele secundare ale ghimbirului

În ciuda multiplelor sale beneficii, ghimbirul prezintă mai multe riscuri. Poate complica sarcina sau chiar provoca inflamații orale. Față de acest lucru, este foarte important să solicitați sfatul medicului dumneavoastră.

Adauga un comentariu